Pályázati felhívás a külhoni magyar tehetségtámogatásért a felsőoktatásban

Collegium Talentum program ‒ 2023–2024-es tanév

2023. szeptember 9., 16:32

A pályázat célja: A Magyar Nemzetpolitika A nemzetpolitikai stratégia eleme című KIM dokumentum 3.2.4. pontjába foglalt Collegium Talentum tehetséggondozó program feladata a külhoni magyar értelmiség-nevelés és -utánpótlás támogatása.

A pályázat benyújtására jogosultak köre: Pályázhat minden külhoni magyar fiatal, aki a tudomány elkötelezett művelője, és belső késztetése van arra, hogy a Kárpát-medencében hasonló helyzetben tanuló, dolgozó kor- és szaktársait megismerje, velük kapcsolatokat építsen. Pályázati feltétel, hogy a 2023–2024-es tanév első félévétől a pályázó rendelkezzék egyetemi vagy főiskolai – ezen belül hallgatói (MA/MSc vagy PhD) – jogviszonnyal.

A támogatás elemei:

 a) Hallgatói ösztöndíj, melynek mértéke legkevesebb 100 000 forint/hó legfeljebb 10 hónapig.

b) Tutori honorárium biztosítása a támogatás időszakára. A tutor a pályázó országabeli vagy magyarországi egyetemi, főiskolai oktató, kutató, vagy a témában elismert más szakember lehet. A tutor mentoráló munkája legkevesebb 50 000 forint/hó összegben honorálható legfeljebb 10 hónapig.

c) Tudományos és nemzeti hálózatépítés céljából közösségfejlesztő képzések, szakmai és kulturális programok biztosítása.

d) Támogatás – elsősorban nemzetközi – konferenciarészvételi költségekhez (útiköltség-, szállásdíjtérítés, regisztrációs díj megtérítése) azok számára, akik előadással vagy poszterrel szerepelnek a konferencián.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a ct.sha.hu weboldalon Pályázok menüpont alatt, legkésőbb 2023. szeptember 20.6 szerdáig.

A pályázat benyújtása regisztrációhoz kötött, melyet a pályázó a CT-weboldal „Pályázok” fülön tehet meg.

Bővebb információ a http://ct.sha.hu/ honlapon olvasható.