Potápi Árpád János: Kiegészül a Határtalanul program idei nyerteseinek sora, minden érvényesen pályázó utazhat

2023. szeptember 20., 09:20 , 1177. szám

A nemzeti összetartozás és a magyar–magyar kapcsolatok erősítését szolgáló Határtalanul program céljaira és kiemelt jelentőségére tekintettel bővítik a program idei nyerteseinek körét – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára múlt pénteken Budapesten.

Potápi Árpád János – a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint – azt mondta: az idei tanévben valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be, részt vehet a programban, és megvalósíthatja tervezett külhoni kirándulásait.

Az államtitkár emlékeztetett: a 2011-ben indított Határtalanul program célja, hogy a magyar közoktatásban tanuló minden diák tanulmányai során legalább egyszer eljusson egy-egy határon túli területre a magyar kormány támogatásával. A program indulása óta már több mint félmillió magyarországi iskolás kapott lehetőséget erre.

A programban idén 1 500 érvényes pályázat érkezett, amelyek közül első körben 997 pályázat részesült támogatásban – ismertette az államtitkár.

Hozzátette: tekintettel a program nemzetpolitikai szempontból kiemelt jelentőségére, a támogatottak körét bővítik, így valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be a májusban közzétett felhívásra, támogatást kap, és megvalósíthatja tervezett kirándulását.

A bővítésnek köszönhetően az idei tanévben több mint 47 ezer magyarországi iskolás utazhat a határon túlra a magyar kormány által támogatott osztálykiránduláson – mondta.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a Határtalanul program kiemelt szerepet játszik a gyerekek magyarságtudatának erősítésében és a külhoni magyarságot érintő ismereteik bővítésében, így a program támogatása, erősítése a jövőben is fontos nemzetpolitikai feladat marad.

(MTI/Kárpátalja)