KMNE: Nyíregyházi állatkert-látogatás és fürdőzés második alkalommal

Olvasói levél

2023. szeptember 22., 12:16 , 1178. szám

Több éve már, hogy a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) tagcsaládjainak lehetőséget biztosít egy nyíregyházi kikapcsolódásra, legyen az élményfürdőzés vagy állatkert-látogatás. A kezdeményezés minden évben nagy népszerűségnek örvend, hiszen remek lehetőség az egész család számára.

Az idén két alkalommal is megszervezték a programot, mivel több mint 600 fő jelentkezett néhány nap alatt. Túljelentkezés miatt az idei kirándulásokon az a 310 fő élvezett előnyt, akik még nem vettek részt az egyesület által szervezett hasonló programon. Az első kirándulásra szeptember 9-én, a másodikra szeptember 16-án került sor. Az első csoport tartalmas utazását követő szombaton újabb 160 fő indult útnak a beregsurányi és tiszabecsi határátkelőtől: 120 fő az állatkertben, 40 fő az élményfürdőben töltötte a napot. Alábbiakban egy részt vevő édesanya beszámolója olvasható:

„Szeptember 16-án a reggeli órákban indultunk útnak nagycsaládos tagjainkkal Nyíregyházára. A családok többsége az állatkert-látogatást, kisebb részük pedig a fürdőzést választotta.

Miután megérkeztünk buszainkkal, a jegyvásárlást követően izgatottan léptünk be az állatkertbe. Csodás látvány fogadott minket, nem beszélve a jó időjárásról. Sok gyereknek és szülőnek ez volt az első állatparki élménye.

Hatalmas élmény volt látni a tavalyi esztendőben Ukrajnából kimentett kis oroszlánt, Mázlit, akit kicsit magunkénak is éreztünk. Azóta már méretesre nőtt. A kölyök nagymacskát a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki magánszemélyek, és egy kárpátaljai család is segédkezett a tolmácsolásban, közvetítésben, hogy ide megérkezzen. Ők szintén tagjai a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, és büszkék vagyunk, hogy személyesen is ismerhetjük őket.

Az állatkertben több program is várt bennünket, például volt tevegelés, amit a gyermekeink is nagy örömmel fogadtak. A nagy melegben pedig jólesett lehűteni magunkat egy finom fagyival, jégkásával.

A délutáni órákban indultunk haza. A buszban már csendesebb volt a légkör, hiszen mindannyian elfáradtunk, és az aznapi élményekre, együtt töltött időre gondoltunk vissza, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Hála és köszönet a szervezőknek.”

Orosz Katalin,
Nagymuzsaly