Nemzetközi összefogásnak köszönhetően hetvenöt iskolapad érkezett a Makkosjánosi Líceumba

2023. szeptember 23., 08:47 , 1178. szám

A Máltai Szeretetszolgálat testvérszervezetével, a Johannita Segítő Szolgálattal karöltve az elmúlt nehéz időszakban már megannyiszor támogatta mind a vidékünkre érkező áttelepülteket ellátó intézmények, mind pedig a helyi oktatási és szociális ellátó központok munkáját. Ezúttal a két említett segélyszervezet Makkosjánosiba szállított iskolapadokat, valamint hozzájuk tartozó székeket, amelyeket egy németországi felajánlásnak köszönhetően juttattak Kárpátaljára.

A Johannita Lovagrend és az égisze alatt működő segítőszolgálat szinte folyamatosan juttat segélyszállítmányokat Kárpátaljára. Az elmúlt időszakban például több mentőautót is hoztak, amelyek egy része azóta már belső-ukrajnai városokban segíti az evakuációkban megsérültek ellátását. Ezek mellett örömmel fogadják az olyan felkéréseket is, amikor más segélyszervezetekkel közösen tehetnek jót.

„Igazából nem különbözik sokban a mi munkánk a máltai testvéreink munkájától, a nagy különbség, hogy mi sokkal kevesebben vagyunk, így kisebb arányban tudunk részt venni a támogatásokban. Éppen ezért próbálunk a lehetőségekhez és igényekhez igazodni” – számolt be Irsay-Nagy Dénes, a Johannita Segítő Szolgálat önkéntese.

A padokat örömmel fogadták a líceumban, hiszen több mint húszéves padokat válthattak le velük, korszerű, személyre szabható darabokkal.

„Még szeptember elején értesültünk, hogy lehetőségünk van padokat igényelni. Ekkor összeültünk a tantestülettel, és három osztályt választottunk ki, amelyeket most, támogatóinknak hála, sikerült teljesen új padokkal felszerelni” – fogalmazott Izsák Éva, a Makkosjánosi Líceum igazgatója.

Mindez hatalmas segítség a Makkosjánosi Líceumnak, hiszen ezzel a támogatással a rég elavult padok helyére most új, állítható padok kerülhetnek.

A tervek szerint a két segélyszervezet további iskoláknak is juttat még padokat, az illetékesekkel már felvették a kapcsolatot.

TV21 Ungvár/K. K.