DSZNSZ: A háború kezdete óta 780 ember sérült meg robbanásveszélyes tárgyaktól

2023. szeptember 29., 19:16

A teljes körű invázió kezdete óta 780 ember sérült meg robbanásveszélyes tárgyaktól, közülük 251-en meghaltak – jelentette az Ukrinform Mikola Didiknek, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) tűzszerészeti munkaszervezési osztálya helyettes vezetőjének a Military Media Centerben tartott sajtótájékoztatójára hivatkozva.

„780 ember sérült meg robbanásveszélyes tárgyaktól, közülük 251-en meghaltak és 529-en megsérültek. A sértettek között 77 gyerekek, közülük 13 meghalt” – közölte.

A tisztviselő elmondta, hogy a háború kezdete óta a DSZNSZ egységei több mint 435 000 robbanásveszélyes tárgyat ártalmatlanítottak. A DSZNSZ erőfeszítéseit a megszállás alól felszabadított területek aknamentesítésére és a kritikus infrastrukturális létesítmények helyreállítására összpontosítja.

Összességében az Oroszországi Föderáció agressziója következtében mintegy 174 ezer négyzetkilométernyi terület vált robbanásveszélyes tárgyak által szennyezetté Ukrajnában, ami az állam teljes területének mintegy 30 százaléka.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)