Belügyminiszter: Felfüggesztik a rendőrség helyettes vezetőjét a nyomozás idejére

2023. november 1., 11:52 , 1183. szám

Felfüggesztik hivatali teendői ellátása alól Dmitro Tisleket, a Nemzeti Rendőrség helyettes vezetőjét a kérelmére egy újságírói oknyomozást követően indult büntetőeljárás idejére – jelentette az Ukrajinszka Pravda Ihor Klimenko belügyminiszterre hivatkozva.

„A közzétett újságírói oknyomozás után Dmitro Tislek nyilvánosan kérvényezte a DBR-nél, hogy a rendfenntartók ellenőrizzék a közzétett információkat.

A büntetőeljárás már folyamatban van. Én személy szerint türelmetlenül várom az eredményeket. A társadalomnak is hallania kell a választ a kérdésekre. Mert az állam és az eskü iránti hűséggel kapcsolatos kételyek elfogadhatatlanok. Különösen háború idején.

Biztosíthatom önöket, hogy ha a médiában közölt tények beigazolódnak, haladéktalan és kemény vezetői döntések születnek Dmitro Tislekkel kapcsolatban.

A nyomozás következtetéseinek kézhezvételéig pedig fel lesz függesztve hivatali teendői ellátása alól” – írta Telegram-csatornáján a belügyi tárca vezetője.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, a Bihus.Info közölte, hogy a Nemzeti Rendőrség helyettes vezetőjének felesége 2023 nyaráig nem vált meg orosz útlevelétől, ő maga pedig egy olyan személy családjának ingatlanát és autóját használja, aki a rosztovi bűnözői csoport vezetőjének partnere.

Tislek kijelentette, hogy a média „elferdítette a tényeket”, és felkérte a DBR-t, hogy indítson vizsgálatot.

(pszv/pravda.com.ua)