Vinnicja megyében nőtt a hepatitiszesek száma

2023. december 4., 09:27

Vinnicja megyében a december 1-jei állapot szerint 323 hepatitis A megbetegedést igazoltak laboratóriumilag. A régióban összesen 385 megbetegedést regisztráltak, ebből 54 gyermek volt – jelentette a korresponent.net az Egészségügyi Minisztérium Vinnicja Megyei Betegségfelügyeleti és -megelőzési Központja nyomán.

A tájékoztatás szerint 31 beteget ápolnak kórházban. A többieket otthon kezelik.

Emellett folytatódik a betegség elleni oltás.

„A megye területén 788 embert oltottak be hepatitis A ellen, köztük 669 orvost és 119 kontaktszemélyt, ezen belül 60 gyermeket” – közölték az egészségügyiek.

A Központ folytatja a vizsgálatokat a fertőzési és terjesztési gócok azonosítása érdekében. Többek között vízmintákat vesznek a laboratóriumi vizsgálatokhoz, és elvégzik a kontaktszemélyek egészségügyi felügyeletét otthoni körülmények között.

A Központ szakemberei megszervezték és elvégezték a város élelmiszeripari és kereskedelmi vállalkozásaiban dolgozók laboratóriumi vizsgálatát ELISA-módszerrel.

„Összesen 3 784 embert vizsgáltak meg, közülük kilencnél mutatták ki a hepatitis A vírus elleni antitestet, egy további eredmény kétséges” – jelezte a Központ.

Folytatódik a megelőző fertőtlenítés a közterületeken.

(korrespondent.net/Kárpátalja)