Arahamija: A hadvezetés 500 ezer ember mozgósítására nyújtott be igényt

2023. december 26., 10:34

A katonai vezetés 500 ezer fő mozgósítására nyújtott be kérelmet, a kormánynak ma kellett volna a Legfelső Tanács elő terjeszteni a mozgósításról szóló törvénytervezetet – közölte hétfőn David Arahamija, a Nép Szolgája kormányzó párt parlamenti frakcióvezetője a Telegram-csatornáján, számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A jelentés szerint Arahamija azt írta: „Ma (december 25-én – a szerk.) a kormánynak be kellett volna terjesztenie a mozgósításról szóló törvényjavaslatot, amelyen a hasereg felkérésére dolgozik. Remélem, hogy a kormány munkatársai a közeljövőben befejezik a munkát. Mert ennek a törvénytervezetnek a hiánya bizonytalanságot és nagyszámú szóbeszédet szül útlezárásokról, Gyijáról stb.”

A frakcióvezető honatya szerint „a munka algoritmusa nem változott. A katonai vezetés 500 ezer ember mozgósítására nyújtott be kérelmet. A kormány kidolgozza a szabályokat. A parlament kész dokumentumot vár, amelyet a parlamenti bizottságban meg lehet tárgyalni.” Kiemelte, hogy a hadseregnek a problémái megoldására van szüksége. „A társadalom minden kényes kérdésre választ akar kapni. Volodimir Zelenszkij elnök szerint is a fegyveres erőkben való szolgálat átfogó megközelítést igényel. Egyszerűen új embereket toborozni és nem megoldani a jelenleg szolgálatot teljesítők problémáit nem jelent megoldást” – hangsúlyozta David Arahamija.

(vb/karpat.in.ua)