Példátlan rakétatámadás érte kedden Ukrajnát, Kijev fölött a légvédelem 60 cirkálórakétát és tucatnyi Kinzsalt lelőtt

2024. január 2., 11:50

A Kijev elleni kedd reggeli orosz támadás során a légvédelmi erők több mint 60 X-101/X555X-55 cirkálórakétát és tucatnyi Kinzsal hiperszonikus rakétát lelőtt – közölte a Kijevi Városi Katonai Adminisztráció a Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Szerhij Popka, a fővárosi katonai adminisztráció vezetője jelezte, hogy a légiriadó Kijevben csaknem 6 órán át tartott. Az ellenség először Shahedeket indított, majd rakétatámadáshoz folyamodott – tette hozzá. A légvédelmi erők az összes Shahed csapásmérő drónt és több mint 60 X-101/X555X-55 cirkálórakétát és egy tucat X-47M2 Kinzsal hiperszonikus rakétát megsemmisített – hangsúlyozta.

„A fővárosban azonban a masszív rakétatámadás következtében sajnos lakóépületek rongálódtak meg, károk keletkeztek az infrastruktúrában. Vannak áldozatok. „A következmények különösen Szolomjanka kerületben súlyosak. Többszintes lakóépületek gyulladtak ki. A tűz elzárta az embereket az emeleteken. A katasztrófavédők evakuálták az embereket” – mondta el Szerhij Popko.

(vb/karpat.in.ua)