Újabb vonat indul Csapról

2024. február 9., 14:33

Az Ukrzaliznicja (UZ) szerződést írt alá a cseh RegioJet vasúttársasággal, amely márciustól indítja járatait a Csap–Prága útvonalon – jelentette be Jevhen Ljascsenko, az UZ igazgatótanácsának elnöke, akit az Interfax – Ukrajina hírügynökség idéz.

„Már megkötöttük a szerződést a RegioJet-tel, az utolsó műszaki kérdésekről folyik az egyeztetés. Várakozásaink szerint márciusban indul a Csap–Prága vonat” – mondta.

Korábban a cseh szállító bejelentette, hogy befejezte a Csap–Kassa–Prága járat indításának előkészítését. Csehország és Szlovákia vasúti hatóságai megadtak minden szükséges engedélyt. A hét elején a cég közölte, hogy a járat indulásának időpontja az Ukrzaliznicjától függ.

A RegioJet részéről elmondták, hogy a vonat három kocsiból áll majd, 140 férőhellyel, ebből 80 hálókocsis, és 60 ülőhely. A jegy ára 25 euró körül lesz. Az ár tartalmazza az ingyenes vizet, kávét és a Wi-Fi hozzáférést. Az utazási idő 13 óra 30 perc lesz, beleértve az útlevél-ellenőrzést a szlovák határon. A csapi kocsik a Prága–Kassa vonat részeként közlekednek majd. Az utasok számára reggelit és vacsorát biztosítanak.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)