Elnöki Hivatal: Valamennyi régió részt vesz a védelmi vonalak építésében

2024. február 19., 18:05

Ukrajna minden megyéje részt vesz a védművek építésében a frontvonalon és a határ menti régiókban – közölte február 19-én, hétfőn a Facebook közösségi oldalon Olekszij Kuleba, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője, akit a korrespondent.net idéz.

„A hátországi megyék brigádjai segítenek a védelmi vonal és a műszaki létesítmények építésében, az akadályrendszerek kialakításában stb. Kirovohrad megye és Kárpátalja segít Zaporizzsja megyében. Ternopil megye és Lemberg (Lviv) megye – Szumi megyében. Ivano-Frankivszk, Poltava, Cserkasszi, Hmelnickij és Csernyivci megyék brigádjai építik ki a védelmet Donyeck megyében” – írta.

Kuleba emlékeztetett, hogy az ellenség nap mint nap támadásokat hajt végre drónok, cirkáló és ballisztikus rakéták segítségével. Az ellenséges drónok legalább felét a mobil tűzcsoportok lövik le.

„Ezért a megyei katonai adminisztrációkkal karöltve továbbra is azon dolgozunk, hogy növeljük az ilyen csoportok hálózatát és feltöltöttségét Ukrajna-szerte a »sahedek« elleni harcban” – közölte az illetékes.

(korrespondent.net/Kárpátalja)