Rivne megyében a bíróság pszichiátriai kórházba utalta az anyát, aki vízbe fojtotta két fiát

2024. február 25., 11:50

A Rivne megyei Kuznyecovszki Városi Bíróság kényszerkezelésre pszichiátriai kórházba utalta azt a 42 éves anyát, aki vízbe fojtotta gyermekeit – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja.

A bíróság határozata értelmében a nőt olyan intézetbe küldik, ahol szigorú felügyelet alatt áll majd – közölte a Rivne Megyei Ügyészség. Tájékoztatásuk szerint a nő tettének elkövetésekor mentális rendellenességek következtében nem volt tudatában cselekedeteinek és nem tudta irányítani azokat.

Az ügyészség korábbi tájékoztatása szerint 2023. augusztus 23-án a 42 éves nő, aki 7 és 6 éves fiaival egy volt kőbánya víztározójánál tartózkodott, előbb az idősebb fiút nyomta a víz alá, és addig tartotta ebben a helyzetben, amíg az abbahagyta az ellenállást. 

„A partra érve megfogta a kisebbik fiú kezét, egy fa emelvényhez vezette, amely alatt jelentős volt a mélység, s a vízbe lökte őt, tudván, hogy nem tud úszni. Végig ugyanazon az emelvényen állt, az elkerülhetetlen vízbefulladást szemlélve” – áll az ügyészség közleményében.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves apa nem sokkal később ért a víztározóhoz: egyik fiát sikerült a partra vinnie, de az újraélesztési kísérletek sikerteleneknek bizonyultak, a kisfiú meghalt. A másik gyermeket a búvárok találták meg.

A rendőrség szándékos emberöléssel gyanúsította meg az asszonyt, aki elismerte tettét.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)