Jótékonyság és jókedv – Beliczai Balázs önálló estje a KMKSZ ISZ szervezésében

2024. március 27., 14:32 , 1204. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) nem először rendez olyan eseményt, ahol a kellemes kikapcsolódáson kívül a jótékonykodás a cél. Legutóbb Beregszászban, az egykori Fehér Kő rendezvénytermében sok érdeklődő gyűlt össze Beliczai Balázs magyarországi humorista estjére. A belépés díjtalan volt, azonban az erre a célra kihelyezett urnákba várták az adományokat a rákbetegséggel küzdő 15 éves Koncsánszky Emília gyógyulásának támogatására.

Az alkalomra összegyűlteket Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke köszöntötte. „Úgy gondolom, mindannyian egyetértünk abban, hogy az utóbbi hetek, hónapok nagyon nehéznek bizonyultak mindannyiunk számára, éppen ezért a szervezettel arra a döntésre jutottunk, hogy ha picit is, de megpróbáljuk az embereket kizökkenteni a terhelt mindennapokból” – mondta.

Az esten közel háromszázan gyűltek össze, amely hatalmas öröm volt a szervezőknek, hiszen úgy vélik, ha már ennyien összegyűlnek, akkor tegyenek is valami jót. Éppen ezért az eseménnyel csatlakoztak azon intézmények és személyek soraiba, akik támogatják az oszteoszarkómával küzdő fiatal lány gyógyulását.

A humorista előadásán a helyieknek felhőtlen szórakozásban volt részük, a hangos nevetés és a taps garantált volt. Beliczai Balázs nem először jár Kárpátalján, azonban a háború óta ő is a hírekből kísérte nyomon az eseményeket. Elmondása szerint jó érzés volt újra Kárpátalján járni.

„Jó volt látni, hogy a kialakult helyzet ellenére Beregszászban mégis vidámak az emberek, és biztonságosnak tűnő a vidék” – fogalmazott a humorista.

A résztvevőknek tetszett a humorista előadása, önfeledt szórakozás, jó hangulat jellemezte az alkalmat, és véleményük szerint több hasonló programra volna még szükség.

A jótékonysági események nem csupán a pénzgyűjtést jelentik, hiszen ezek az alkalmak arra is ösztönöznek, hogy az emberek szolidaritást mutassanak és segítsenek a közösségükben nehéz helyzetbe került embereken.

Az est folyamán összesen 31 100 hrivnya, 20 000 forint és 25 euró gyűlt össze. Ezt az összeget a Kárpátaljai Könnyűzenei Találkozón néhány nappal korábban gyűjtött több mint 1 millió forinttal együtt adja majd át a szervezet Koncsánszky Emíliának.

TV21 Ungvár/K. K.