Jótékonysági pászkasütés Beregszászban

2024. április 1., 11:50 , 1204. szám

Még a húsvét ünnepét megelőzően jótékonysági pászkasütést szervezett a Beregszászi Járási Szent Anna Karitász Beregszászban, a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház udvarán.

Az elmúlt évek során már megszokottá vált, hogy a különböző segélyszervezetek folyamatosan támogatják mind a helyi rászorulókat, mind pedig a vidékünkre érkező bajbajutottakat is. A Beregszászi Járási Szent Anna Karitásznál is kiemelt figyelmet fordítanak az elesettek felkarolására, ezért folyamatosan támogatják gondozottjaikat, valamint azokat az intézményeket, amelyek menekülteket fogadtak.

Húsvétra készülve több programot is szerveztek, a szokásos élelmiszercsomagok osztása mellett most közös jótékonysági pászkasütést is tartottak a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház udvarán.

„Szeretnénk segíteni minden rászorulónak. Támogatóink felajánlásainak hála idén pászkát és sonkát osztottunk ki minden olyan rászorulónak, aki az ingyenkonyhán étkezik, valamint önkénteseinknek is, akik hétről hétre szorgoskodnak és fáradhatatlanul munkálkodnak azon, hogy aki hozzájuk betér, ne maradjon éhen” – számolt be Harapkó Marianna, a Beregszászi Járási Szent Anna Karitász igazgatója.

A húsvét előtti élelmiszer­osztás Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója felajánlásának hála valósulhatott meg.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a hagyományőrzésre is, hiszen minden pászka kemencében sült. „Nagymamáink ránk hagyták azt a hagyományt, hogy pászkát süssünk, és ezt vinnünk kell tovább” – véli Harapkó Marianna.

Minden karitatív szervezet számára fontos, hogy legyenek olyan önkéntesei, akikre támaszkodhatnak, így van ez a Karitásznál is. A munka folytatódik, a Karitász munkatársai pedig továbbra is megtesznek mindent annak érdekében, hogy lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon a későbbiek során is.

TV21 Ungvár/K. K.