Odesszában a strandszezon megnyitását tervezik

2024. június 10., 08:45

A tervek szerint június 8-tól megnyitják a strandokat Odesszában és a megyében. Összesen 20 helyszínről van szó, amelyek biztonságát jelenleg ellenőrzik – közölte sajtótájékoztatóján Oleh Kiper, az Odessza Megyei Katonai Közigazgatás vezetője, akit a korrespondent.net idéz június 7-én, pénteken.

„Az embereket nem lehet visszatartani. Pihenni, gyógyulni akarnak. Természetes vitaminunkat, napunkat, Fekete-tengerünket, strandjainkat ma valószínűleg semmiféle multivitamin nem pótolhatja, bármit is kínáljunk. Ezért igyekszünk minél több szabad strandot kialakítani” – mondta.

Ezenkívül a fontankai falusi adminisztráció és az Izmaili Járási Katonai Közigazgatás is megkereste a megyei katonai közigazgatást a strandok megnyitása kapcsán. Azt tervezik, hogy a polgároknak engedélyezik a pihenést a lagúnában Primorszke faluban.

A hatóságok azt is remélik, hogy megnyithatják a turistaútvonalat Vilkove városában a csatornákon.

A korrespondent.net ugyanakkor emlékeztet, hogy Kijevben nem tervezik megnyitni a strandszezont, a város lakóinak pedig azt tanácsolják, hogy biztonsági okokból tartózkodjanak a strandok látogatásától.

(korrespondent.net/Kárpátalja)