Késsel támadt egy afgán férfi ukrán áldozatára Németországban

2024. június 12., 12:37

Késes támadás következtében megsérült egy 41 éves ukrán nő a németországi Frankfurt am Main városában, a rakparton – jelentette a Bild nyomán a Jevropejszka Pravda június 12-én, szerdán.

A támadás hétfő délután történt. A bűncselekmény gyanúsítottja egy 19 éves afgán. A rendőrök nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után őrizetbe vették – a bokrok közé bújt a rendfenntartók elől.

A nő, aki az ukrajnai háború elől menekülve érkezett Németországba, 13 óra 55 perc körül a Majna partján ült egy padon. Hirtelen hátulról odalépett hozzá a támadó, megragadta a vállánál és egy összecsukható késsel többször fejen és nyakon szúrta.

A nőnek sikerült kiszabadulnia a támadó kezei közül, és megpróbált elfutni, de néhány lépés megtétele után megbotlott és elesett. A támadó utána vetette magát, és ismét megszúrta a földön fekvő nőt a késsel.

A járókelők meghallották az áldozat sikoltozását, és a segítségére siettek. Ekkor a fiatalember elengedte a nőt és elszaladt. A szemtanúk elsősegélyben részesítették a sértettet, és kihívták a mentőket.

A gyanúsítottat, aki az Oskar-von-Miller-Strasse bokrai között bujkált, elfogták. A kiadvány szerint még mindig nála volt az összecsukható kés.

A bíró elrendelte a támadó, Mohammad Zaman A. előzetes letartóztatásba helyezését. A hírek szerint az elkövető korábban nem volt ismert a bűnüldöző szervek előtt.

Az ügyészség emberölési kísérlet miatt indított eljárást.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)