Zelenszkij jóváhagyta az EU-csatlakozásról tárgyaló küldöttség összetételét

2024. június 22., 09:27

Volodimir Zelenszkij elnök rendeletével jóváhagyta az ukrán küldöttség összetételét az Európai Unióval folytatandó csatlakozási tárgyalásokra – tudatta június 21-én, pénteken este a Jevropejszka Pravda (JP) az Elnöki Hivatal (OP) honlapjára hivatkozva.

Az EU-csatlakozásról tárgyaló küldöttséget Olha Sztefanisina európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes vezeti. Tagjai a delegációnak Andrij Jermak, az OP vezetője, valamint a helyettesei, Irina Mudra és Ihor Zsovkva, továbbá Marija Marcsenko, az OP európai integrációs főosztályának helyettes vezetője, Olekszandr Kornyijenko, a Legfelső Tanács elnökének első helyettese, Tarasz Kacska, Ukrajna kereskedelmi képviselője, Jevhen Perebijnisz, a Külügyminisztérium helyettes vezetője, Vszevolod Csencov, Ukrajna EU-nagykövete.

A rendelet szerint ugyancsak tagjai a testületnek valamennyi ukrán minisztérium tárcavezető-helyettesei és első helyettesei – egyedül a Környezetvédelmi és Természeti Erőforrások Minisztériuma képviselteti magát miniszteri szinten Ruszlan Sztrilec révén – valamint számos állami hivatal és hatóság képviselői.

A JP emlékeztet, június 21-én az EU Tanácsa jóváhagyta Ukrajna és Moldova tárgyalási keretét, és a csatlakozási tárgyalásokat hivatalosan elindító kormányközi konferenciák megtartását június 25-re tűzte ki.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)