Iskolák felújítására is jutott pénz a tartományi költségvetésből

2024. július 3., 08:40 , 1217. szám

Ülésezett a vajdasági Tartományi Képviselőház. Egyebek mellett a 2023-as évre vonatkozó költségvetés zárszámadása is a témák között szerepelt.

A Vajdasági Magyar Szövetség támogatta a 2023-as évre vonatkozó tartományi költségvetés zárszámadását azzal az indoklással, hogy az egy reális alapú dokumentum, aminek bevételi és kiadási oldala közel 90 százalékban valósult meg. Dobó István, a VMSZ tartományi képviselője kiemelte, a vajdasági magyarság számára fontos projektek valósulhattak meg az elmúlt időszakban.

„Így a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumnak tudtunk biztosítani 85 millió dinárt. Az adai általános iskolának a további fejlesztésére is tudtunk biztosítani 25 millió dinárt, de ezen felül a többi iskolában konyha, sportpályák, állagmegőrzés és egyéb fejlesztések is megvalósultak a pályázatokon keresztül. Valamint, ami nagyon fontos, hogy Csantavéren a Hunyadi János Általános Iskolán belül egy iskolai előkészítő és egy óvodai rendszert tudtunk kialakítani és működtetni. Ezenfelül, mivel nemcsak az oktatásban vagyunk érdekeltek, ezért kommunális ügyekben is jelentős beruházásokat tudtunk kieszközölni.”

 (pannonrtv.com/Kárpátalja)