Kárpát-medencei magyar vállalkozók Mezőkövesden

2024. július 3., 15:06 , 1217. szám

Június 27. és 30. között került sor a IX. Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Találkozójára, amelynek célja a magyar vállalkozók közötti kapcsolatok erősítése, tapasztalatcserék elősegítése és a közös üzleti lehetőségek feltérképezése. Az idei találkozót Mezőkövesden rendezték meg, ahová több mint 150 vállalkozó érkezett szerte a Kárpát-medencéből, közöttük Kárpátaljáról is.

A megnyitón Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Tállai András László államtitkár, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője és Vámos Zoltán, Mezőkövesd alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.

„A 2010-es évektől egyre inkább odafigyelt a nemzetpolitika arra, hogy a gazdaságfejlesztés, a vállalkozóknak a támogatása nemzetpolitikai cél legyen, hiszen láttuk azt, hogy rajtuk keresztül olyan embereket, magyar embereket támogatunk, akik családot tudnak vállalni, illetve otthon képzelik el a jövőjüket, tehát ezzel hozzájárulunk a szülőföldön való boldoguláshoz” – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Úgy fogalmazott: a mezőkövesdi találkozó egyik legfontosabb szerepe, hogy a résztvevők a nemzeti összetartozás érzését és élményét is meg tudják erősíteni a vállalkozói szférán belül.

„Potápi Árpád János nyitóbeszéde után Kovács Zoltán interaktív előadásával kezdtük a napot. Ezt követően dr. Aczél Petra a jó nyilvános beszéd titkait osztotta meg a résztvevőkkel, és lebilincselő példái maradandó élményt nyújtottak számunkra. Emellett Csite András, Laczkó Dénes és Nagy Zsolt is értékes információkkal gazdagították a közönséget. Egy ilyen rendezvény rendkívül értékes és emlékezetes élményekkel gazdagít bennünket. Olyan tapasztalatokat és kapcsolatokat szerezhetünk, amelyek hosszú távon is meghatározók lesznek számunkra” – számolt be Bimba Rácz Tímea vállalkozó.

A háromnapos program középpontjában a vezetői tudatosság és fejlődés állt, és számos szakmai esemény várta a résztvevőket. A vállalkozók különféle előadásokon, workshopokon, csoportos mentoráláson, kerekasztal-beszélgetéseken és coachingüléseken vehettek részt. Ezen programok célja a vállalkozói készségek fejlesztése, a modern üzleti trendek megismerése és a személyes vezetői képességek erősítése volt.

A workshopokon a résztvevők gyakorlati segítséget kaptak vállalkozásuk reputációjának építéséhez, az értékesítés tervezéséhez és az életmódváltáshoz. Szakemberekkel együtt meghatározhatták legfontosabb céljaikat, és megoldást találhattak a felmerült problémáikra is.

Az elmúlt években a mezőkövesdi találkozó a külhoni magyar vállalkozók egyik legfontosabb networking eseményévé vált. A találkozó lehetőséget biztosított a vállalkozóknak arra, hogy új üzleti kapcsolatokat építsenek, megosszák egymással tapasztalataikat, és inspirációt merítsenek a közös célok eléréséhez. Emellett a rendezvény keretében különböző szórakoztató és kulturális programok is várták a résztvevőket, amelyek tovább erősítették a közösségi szellemet.

TV21 Ungvár/D. A.