Főszerepben a sport a „GENIUS” JA tiszapéterfalvai táborában

2024. augusztus 4., 16:30 , 1222. szám

Negyedik alkalommal szervezte meg az Ugocsai Sporttábort a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány („GENIUS” JA). A július 29. – augusztus 3. között megvalósuló tábornak idén is a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképzési Centrum Tiszapéterfalvai Képzési Központja és a Tiszapéterfalvai Református Líceum biztosította a helyszínt.

A sporttábor minden évben rendkívül népszerű a fiatalok körében, ezt alátámasztja, hogy ezúttal is több mint ötven résztvevővel zajlottak a foglalkozások. A 10–16 év közötti táborozók a térség 19 településéről, 15 oktatási intézményből érkeztek.

A tréningek négy csoportban zajlottak. Mindenkinek lehetősége volt fejleszteni magát a futballban, a kézilabdában, az asztaliteniszben, a csocsóban, a kosárlabdában, a röplabdában, a tollaslabdában, a kjokhusin karatéban, a sakkban, a dámajátékban s más logikai és társasjátékban egyaránt.

A gyerekekkel nyolc oktató foglalkozott: Hadinyák József, a Péterfalvai Református Líceum testnevelő tanára, a sporttábor szakmai felelőse, Bajkovics Szergej, a Péterfalvai Líceum testnevelő tanára, Gáspár Károly, a Gyulai Gimnázium testnevelő tanára, Illés Gabriella, a Tiszabökényi Gimnázium tanára, Illés Gyula, a Nagypaládi Középiskola tanára, Iszák Anatolij, a Csepei Középiskola testnevelő tanára, Kopasz Gyula, a Péterfalvai Református Líceum tanára, Korpos Sándor, a Nevetlenfalui Középiskola testnevelő tanára, valamint látogatást tett a helyszínen Moca Valéria kjokusin karate ifjúsági Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportoló.

A hét folyamán sportversenyekre került sor, melyeken a résztvevők bemutathatták és összemérhették ügyességüket a foci, a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, az asztalitenisz, a csocsó, a sakk és a dámajáték terén. A versenyeken elért eredményeket oklevelekkel és érmekkel jutalmazták, melyek ünnepélyes átadására augusztus 2-án került sor.

A tábor a sportolás mellett a közösségerősítésről is szólt. Utóbbit szolgálták az esti programok, köztük a karaoke, a táncest, a filmklub, valamint a szabad foglalkozások.

Hasonlóan a „GENIUS” JA valamennyi nyári táborához, a IV. Ugocsai Sporttábort is Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.      

lexi