Jubileumi tanácsülés a Beregszászi kistérségben

2024. augusztus 4., 08:45 , 1222. szám

A Beregszászi Kistérségi Tanács testülete 40. alkalommal ült össze augusztus 2-án, pénteken a városháza termében. A 27 megjelent képviselő 94 napirendi ponttal kapcsolatban hozott döntést.

A jelenlévők az ülés kezdetén meghallgatták az ukrán himnuszt, majd egy perc csenddel adóztak az orosz–ukrán háború során elesett védők tiszteletére. Ezt követően Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere ismertette a tanácsülésre vonatkozó információkat, többek között a napirendi pontok számát, a megjelentek összlétszámát.

A képviselő-testület 5 csoportra bontva tekintette át a napirendi pontokat. A kérdéscsoportok megvitatása előtt az adott témában tájékoztató információk közlésére került sor.

Babják Zoltán kistérségi polgármester hetilapunknak adott nyilatkozatában foglalta össze az ülésen született döntéseket s azok fontosságát. „Az elkövetkezőkben minden testületi ülésünket hang- és képanyaggal kell rögzítenünk, s ezt egy hónap elteltével elérhetővé kell tennünk a kistérség weboldalán. Ez azért fontos, hogy még átláthatóbbá váljon az önkormányzat működése. Ez országos szinten minden testületnél kötelező. Fontos még kiemelni, hogy ma egyhangúlag megszavaztuk egy gáti lakos, Kacsó Attila kitüntetését. Védőnk kiváló munkájával érte azt el, hogy kiemeljük többi, hősiesen harcoló katonánk közül. Meghívtuk a következő testületi ülésre, ahol elismerjük majd a munkáját.” A földkérdések jelentős részét képezték a napirendi pontok sorának, ezzel kapcsolatban a polgármester hangoztatta: „A beregszászi sportkomplexum több hónappal ezelőtt kérte, hogy megvásárolhassa azt a földterületet, ahol a létesítmény megépült a ’60-as években. A beregszászi önkormányzat képviselői testülete ma ezt elutasította. Több kihágás is van a munkájukban. Regisztráltak egy olyan bűnügyet, melynek a vizsgálata most is folyamatban van. Mi úgy látjuk, hogy eltekintünk a földterület eladásától. Kiemelném még, hogy az önkormányzat ma a miniszteri kabinethez fordult azzal a céllal, hogy megsürgesse az önkormányzat telekhatárainak az egyeztetését, s hogy meg tudjuk erősíteni a megyei tanács, valamint az önkormányzat testületén is azt, hogy az egyesülésünk óta ez a határ hogyan fog majd kinézni a szomszédokkal. Ez egy fontos kérdés volt, melyet napirenden kívül próbáltunk intézni, és egyhangúlag ezt is megszavaztuk” – zárta interjúját Babják Zoltán.      

il