„Határtalanul” nyári iskola a Rakóczi-főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetében

2024. augusztus 28., 10:03 , 1226. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Bethlen Gábor Alapítvány (BGA) közös szervezésében idén nyáron is megrendezik a „Határtalanul” nyári iskola programot, amely színvonalas és élménydús szabadidős tevékenységeket kínál a kárpátaljai magyar oktatási intézmények diákjai számára.

A körülbelül egyhetes tábor célja, hogy a magyar tannyelvű iskolákban tanuló 1–11. osztályos diákok közösségben, élményekkel gazdagodva töltsék el a nyári szünidő egy részét. A program különös figyelmet fordít a közösségépítésre, a diákok készségeinek fejlesztésére, valamint arra, hogy megismerkedjenek közvetlen környezetük természeti és kulturális örökségével.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének diákjai számára augusztus 26–29. között zajlott a „Határtalanul” nyári iskola program, amely különösen az első évfolyamra felvett diákok számára jelentős. A program segíti a diákokat abban, hogy megismerjék új iskolájukat, tanáraikat és leendő osztálytársaikat. A tábor során a diákok kötetlen, játékos környezetben találkoznak egymással, ami elősegíti az összetartó közösség kialakulását. Az élménypedagógiai foglalkozások révén a résztvevők fontos információkat kapnak az iskoláról, ami megkönnyíti az új tanév elkezdését, hiszen egy már megszokott környezetben kezdhetik meg azt.

A tábor változatos programokat kínál a diákok számára, amelyek célja a közösségépítés és a szórakozás. Az első napon ismerkedő játékok és csapatépítő foglalkozások segítik a diákok közötti kapcsolatok kialakulását. A következő napokon tájékoztató előadások, sportos tevékenységek, mint a laser tag és vizes olimpia, valamint kulturális programok – például táncház és kirándulás a beregszászi dombvidéken – színesítik a programot. A tábor utolsó napján a diákok megbeszélik a tábor során szerzett élményeiket, majd egy közös búcsúesttel zárják az eseményt.

A „Határtalanul” nyári iskola program idén is változatos és izgalmas tevékenységeket kínál a kárpátaljai magyar diákok számára, ezzel biztosítva számukra egy emlékezetes és közösségépítő nyári élményt.

KA