10%-os Nemzeti Cashback – hogyan fog működni a vásárlások utáni pénzvisszatérítés Ukrajnában?

2024. szeptember 7., 11:50

A Nemzeti Cashback program szeptember 2-án indult Ukrajnában. A vásárlók az általuk vásárolt ukrán áruk árának 10%-át visszakapják.

A Nemzeti Cashbackben részt vevők a programban regisztrált ukrán áruk értékének 10%-át visszakapják, azonban a pénzvisszatérítés havi összege nem haladhatja meg a háromezer hrivnyát. Ennek a pénznek minden hónapban meg kell érkeznie, 20.-a után. Elkölthető egészségügyi, kommunális szolgáltatásokra, jegyvásárlásra, például moziba vagy vonatra. Ezenkívül fel lehet ajánlani a fegyveres erőknek, vagy katonai kötvényeket lehet belőle vásárolni. A szolgáltatások teljes listája ezen a linken érhető el.

A vásárlók kell nyissanak egy számlát annál a banknál, amely részt vesz a programban, s a Gyijában ki kell választani a Nemzeti Cashback szolgáltatást. A vállalkozók szintén a Gyijában jelentkezhetnek a programra.

2024 végéig a kormány 3 milliárd hrivnyát különített el erre a programra. A Gazdasági Minisztérium ezáltal szeretné pénzügyileg támogatni az ukrán állampolgárokat.

(ko.net.ua/VV)