Dobropilljában sikerült felszínre hozni minden bányászt

2024. szeptember 13., 08:45

Sikerült a felszínre hozni mind a 151 bányászt, aki tegnap a föld alatt rekedt a polgári infrastruktúra elleni orosz tüzérségi támadás következtében a Donyeck megyei Dobropilljában – jelentette szeptember 12-én, pénteken este a korrespondent.net Mihajlo Volinecjre, az Ukrán Szabad Szakszervezetek Szövetségének vezetőjére hivatkozva.

Szerhij Nicpol, a Dobropiljszjka bánya szakszervezeti alapszervezetének vezetője szerint az embereket a felszínre hozták, életüket és egészségüket nem fenyegeti veszély.

„Köszönet a mérnöki testületnek, mindenkinek, aki erőfeszítéseket tett a 151 ember gyors kiszabadításáért a földalatti csapdából” – írta Volinecj a Facebook közösségi oldalon.

Korábban jelentették, hogy az orosz tüzérségi támadás következtében megszakadt az áramellátás Dobropilljában és a szomszédos településeken. Áram nélkül maradtak a szénbányák is. Áram hiányában megindult a bányagáz és a víz felgyülemlése a vájatokban. Fennállt a bányászati berendezések és készülékek elárasztásának veszélye is.

(korrespondent.net/Kárpátalja)