Légitámadás érte a Szumi megyei Jampiljt

2024. szeptember 13., 14:42

Szeptember 13-án, pénteken délelőtt az orosz csapatok légitámadást hajtottak végre a Szumi megye Sosztkai járásában található jampilji területi közösség ellen. A támadás következtében ketten életüket vesztették, további hat személy megsebesült – jelentette a DW a Szumi Megyei Katonai Közigazgatásra hivatkozva. A sebesültek egyike négyéves gyermek.

A megyei hatóság tájékoztatása szerint az orosz hadsereg irányított légibombákat (KAB) dobott le a civil infrastruktúrára. Összesen négy robbanásról számoltak be. Emeletes lakóházak mellett egy kórház is megrongálódott, szünetel az áramellátás – írta a hivatal Telegram-csatornáján.

A Szumi Megyei Ügyészség közölte, hogy megindította az előzetes eljárást a háború törvényeinek és szokásainak szándékos emberöléssel párosuló megsértése miatt.

Tájékoztatásuk szerint a légicsapás következtében életét vesztette egy 60 éves férfi, aki a támadáskor gépkocsijával a nagyközség területén közlekedet. Később jelentették, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe egy 54 éves férfi.

(dw.com/Kárpátalja)