Rendőrökre lőtt egy férfi Hmelnickij megyében

2024. szeptember 14., 13:09

A KORD speciális alakulat munkatársai őrizetbe vették azt a férfit, aki szeptember 14-ére virradóra rálőtt két szolgálati autóra, megsebesítve egy rendőrt és egy civilt – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Hmelnickij megyei rendőrségre hivatkozva.

Az incidens éjjel egy óra körül történt a hmelnickiji területi közösséghez tartozó Olesin faluban. A járőrrendőrség reagálási egységének legénysége megállította egy helyi lakos gépkocsiját, hogy ellenőrizzék, miért közlekedik a kijárási tilalom alatt.

Megállapítást nyert, hogy a sofőr ittasan vezetett. A rendfenntartók jegyzőkönyvet vettek fel a szabálysértésről, majd a közelben lakó járművezető hazament, állítólag azért, hogy megoldja a gépkocsi kérdését, miközben barátját az autóban hagyta.

A férfi egy Kalasnyikov gépkarabéllyal tért vissza a helyszínre, és lőni kezdett a rendfenntartókra. A rendőrök viszonozták a tüzet és segítséget kértek.

A támadó 60 lövést adott le fegyveréből. Ennek eredményeként megsebesült a rendőrség egyik munkatársa, és az elkövető gépkocsijában ülő utas. A sebesülteket kórházba szállították, a rendőr állapota súlyos.

Ezenkívül találat ért két gépkocsit: a rendőrjárőrét, amely megállította az elkövetőt, valamint a helyszínre érkező speciális alakulat autóját.

A KORD speciális alakulat munkatársai végül őrizetbe vették a lövöldözőt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)