Két kiskorú gyalázta meg a palicsi katolikus kápolnát

2007. január 12., 09:00 , 313. szám

Nemzeti és vallási gyűlölet szítása miatt tesz bűnvádi feljelentést a szabadkai rendőrség két kiskorú ellen, aki keddre virradó éjszaka meggyalázta Palicson a katolikus kiskápolnát - jelentette a Vajdaság Ma internetes hírportál.

Az Észak-Bácska központjának számító Szabadkához közvetlenül kapcsolódó patinás, Monarchia korabeli fürdőhelyen elkövetett szentséggyalázás - az elkövetők a szenteltvíztartóba végezték el a dolgukat - nem az első ilyen eset volt, s ezért a legnagyobb vajdasági magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) felháborodott hangú nyilatkozatot adott ki. Rámutatott arra, hogy Szabadkán és környékén - egy nemzetiségi összetételét tekintve különösen tarka, s ezért hangulatában érzékeny területen - megszaporodtak az ilyen jellegű atrocitások. Ezért követelte a VMSZ közleménye, hogy a rendőrség a lehető leghamarabb derítse fel az elkövetőket.

A kedd délutánra előállított egyik gyanúsított, a 14 éves J. B. beismerő vallomást tett, hasonló korú társa, D. S. után pedig még kutat a rendőrség. (MTI)