Környezetünk gyermekszemmel

Kiállítás Beregszászban

2002. május 3., 02:00 , 68. szám

A csernobili katasztrófa 16. évfordulóján negyedik ízben rendeztek kiállítást a csernobili gyermekszövetség által kiírt gyermekrajz- és fogalmazáspályázat nyerteseinek munkáiból. A Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal dísztermének előcsarnokában a Környezetünk gyermekszemmel és a csernobili katasztrófa témakörében alkotott képeket tekinthették meg a látogatók.

– Furcsa világban élünk – mondta a kiállítás megnyitóján Horváth Anna keramikusművész –, a legkülönfélébb modern technikai eszközök szolgálják kényelmünket, ugyanakkor mindazokkal a félelmekkel és borzalmakkal is együtt kell élnünk, melyekről a gyerekek képei oly árulkodón tanúskodnak. Nyomon követhetjük a fiatalok lelkében lezajló folyamatokat, azt, milyen nagy a felnőttek hatása gondolkodásukra, környezetlátásukra. Az ember akkor is megél, ha szűkösek a lehetőségei, de sokkal fontosabb megtanítani arra a gyerekeket, mit ne tegyenek – hangsúlyozta a művésznő.

A pályázat nyerteseinek Szűcs László, a csernobili gyermekszövetség beregszászi járási szervezetének elnöke nyújtott át oklevelet és könyvcsomagot. Mint elmondta, a zsűri a nyolc országból érkezett munkák közül 17 rajzot és 16 fogalmazást díjazott.

O. T.