Mezőgecsei gyerekeket táboroztatott Pécs város önkormányzata

2015. július 22., 11:17 , 758. szám

A Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor által meghirdetett felhíváshoz csatlakozva Pécs városa Mezőgecsét és Nagydobronyt választotta támogatandó településként. Mindkét közösséget támogatták anyagilag, de a segítségnyújtás nem merült ki egy egyszeri adományban. Páva Zsolt, Pécs polgármestere a Mezőgecsében járt pécsi delegáció vezetőjeként Mester Andrásnak, Mezőgecse polgármesterének felajánlotta, hogy egy 20 fős mezőgecsei gyermekcsoport magyarországi táboroztatását finanszírozza  Pécs városa. Páva Zsolt ígéretéhez hűen lehetővé tette, hogy a mezőgecsei gyerekek eljussanak Pécsre. Mezőgecse polgármesterének elmondása szerint a pécsi táborozást jutalomutazásként a mezőgecsei gyermek néptánccsoport tagjainak ajánlották fel, akik természetesen örömmel elfogadták.

Feledhetetlen élményben részesült a Mezőgecsei Kultúrház Kék Viola néptánccsoportja. A táborozás ideje alatt megismerkedhettek Pécs nevezetességeivel, a szabadidős program keretein belül meglátogatták a Mecsextrém kalandparkot, részt vehettek a pécsi Hullámfürdő fesztiválon stb.

A gyerekek házigazdája nem más volt, mint a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila olimpiai bajnok sportolónk és munkatársai, akik sajátjaikként fogadták a mezőgecsei gyerekeket, és mindent megtettek azért, hogy maradandó élményekkel térjenek vissza Kárpátaljára.

A táborozáson részt vett gyerekek hazaérkezésükkor örömmel állapították meg, hogy a pécsi táborozást egy olyan tevékenységért kapták jutalomként, amelyet szabadidejükben szívvel-lélekkel végeznek.

mb