Kárpátaljai gyerekek táborozását segíti a Duna Aszfalt

2018. június 1., 15:40

A Duna Aszfalt 19 millió forinttal segíti a Kárpátaljai Szövetség hadiárváknak és művészeti iskolás gyerekeknek 12. alkalommal szervezett rehabilitációs és alkotótáborát. A 250 résztvevő ellátását fedező támogatást jelképező csekket pénteken adták át Balatonföldváron, a tábor helyszínén.

Május végétől augusztus végéig több turnusban, képzőművészek és zenészek közreműködésével, 350-400 kárpátaljai gyermek európai színvonalú táboroztatására van mód.

Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke azt hangoztatta, hogy a számos autópálya-építésen és külföldön is egyre többet tevékenykedő cég a társadalmi felelősségvállalása jegyében fontosnak tartja a külhoni magyar fiatalok segítését.

Számunkra mindig hangsúlyos volt a fiatal reménységek, tehetségek felkarolása, és a felhőtlen gyermekkor biztosítása, legyen szó sportverseny szponzorációjáról, kórházi gyerekosztály felújításáról vagy kikapcsolódást nyújtó táborról – fogalmazott.

Úgy vélte: a kelet-ukrajnai katonai konfliktussal összefüggésben idén is indokolt volt a Kárpátaljai Szövetség rehabilitációs táborának megszervezése, amit örömmel támogattak.

Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa arról szólt, hogy Kárpátalja a magyar kormány részéről megkülönböztetett figyelemben részesült az elmúlt nyolc évben.

A figyelem középpontjába mára a gazdaságfejlesztési kérdések kerültek amellett, hogy továbbra fokozottan támogatjuk Kárpátalja magyar és nem magyar szociális, kulturális, társadalmi viszonyait, mert nem szeretnénk, ha nagy szakadék alakulna ki az egyre erősödő Magyarország és a gazdasági válsággal küszködő Ukrajna, illetve a Kárpátalján élő magyar közösség között – fogalmazott.

Utalt rá, hogy a kárpátaljai gazdasági programra jövő év végéig 32 milliárd forintot költenek.

A kormánybiztos szavai szerint a cél kettős: a magyar közösség szülőföldön tartása és a kárpátaljai többségi nemzet szimpátiájának fokozása.

(MTI/Kárpátalja)