A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet

2019. január 20., 11:09 , 938. szám

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 8., 9. és 10. osztályba. Azon diákok jelentkezését várjuk, akik 2019-ben fejezik be a 7., 8. vagy 9. osztályt.

Iskolánkban a 10–11. osztályok univerzális profil szerint működnek. Emellett lehetőség van emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol és ukrán nyelvből, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból.

A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteletek keretében mélyíthetik hitüket.

Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre, melynek keretében a felvételt nyert diákok hangszer-, ének- és néptáncoktatásban részesülhetnek.

A diákok kirándulásokon, cserediákprogramokban, missziós munkákban vehetnek részt. Hazai, magyarországi és Kárpát-medencei tanulmányi versenyeken, műveltségi vetélkedőkön mérethetik össze tudásukat. Az érettségizők pályaorientációs előadások, személyes tanácsadások formájában kaphatnak segítséget a továbbtanulásukhoz, a felvételi ügyintézéshez.

A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk.

A 8. és 9. osztályba felvételizők matematikából, magyar nyelvből és irodalomból tesznek felvételi vizsgát, amit az általános iskola 5–7. és 5–8. osztályainak a tananyaga alapján állítunk össze.

A 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük (az 5–9. osztály tananyaga alapján).

2019. február 2-tól szombatonként 8 órai kezdettel a líceumban előkészítő foglalkozásokat tartunk a 7., 8. és 9. osztályosok számára matematikából, valamint magyar nyelvből és irodalomból. Az előkészítő díjtalan.

A líceumban 2019. március 9-én 10 órai kezdettel nyílt napot tartunk, mely során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a líceumi oktatásba és mindennapokba, részletes tájékoztatást kaphatnak a felvételivel kapcsolatban. Nyílt napunkra szeretettel várjuk a felvételizni kívánó diákokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

Jelentkezni az intézményben igényelhető és a honlapról is letölthető jelentkezési lappal lehet, melyhez szükséges a helyi lelkipásztor zárt borítékban csatolt ajánlólevele, a születési bizonyítvány és a kódszám másolata.

A felvételire való jelentkezés határideje: 2019. április 24.

A felvételi vizsgák időpontja: 2019. április 27.,  8.00 óra.

A felvételi vizsga díja: 80 hr.

További tájékoztató a felvételivel kapcsolatban az iskola honlapján: www.nbrl.com.ua és líceumunk Facebook-oldalán érhető el.

Kérdéseiket az nbrl.kre@gmail.com e-mail-címre várjuk.

Címünk: 90242 Nagybereg, II. Rákóczi Ferenc út 80.

Telefon: +380-31-41-4-29-88; mobil: +380 99 423 41 45

Szeretettel várja a felvételizőket a Nagyberegi Református Líceum és Diákotthon!