Hazai pályán kezd a másodosztályban a Minaj FC

2019. július 10., 08:15 , 963. szám

Elkészítették az ukrán másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2019–2020-as idényének a sorsolását, amelyben összesen 16 csapat vesz részt. Az indulók között ott van a honi labdarúgás második vonalába idén felkerült Minaj FC.

A kárpátaljai együttes a július 27-én induló pontvadászat első játéknapján a Prikarpattya Ivano-Frankivszk csapatát látja vendégül, egy héttel később pedig azzal az FK Mikolajivvel meccsel idegenben, amelynek a vezetőedzője az a Mikola Gibaljuk, aki korábban sokáig edzősködött Minajban is. Az augusztus 10-én sorra kerülő 3. fordulóban az ukrán élvonalból most kiesett Csornomorec Odessza látogat el Kárpátaljára.

A 16 csapatos pontvadászat bajnoka egyenes ágon feljut az élvonalba, a 2. és 3. helyezett csapatok osztályozót játszhatnak a feljutásért. Ami az alsóházat illeti, a 16., utolsó gárda kiesik a harmadik vonalba, míg a 15. és 14. helyezettek osztályozót vívnak majd a bennmaradásért.

A Vaszil Kobin által irányított Minaj FC egyébként újabb edzőmérkőzésen van túl, amelyen 4-1 arányú vereséget szenvedett a magyar OTP Bank Ligában szereplő Kisvárdától. Mint arról korábban hírt adtunk, a minajiak ezt megelőzően egyformán 2-2-es döntetlent értek el A Debrecen és a Kárpáti Lviv ellen.

Jó hírnek számít az együttes számára, hogy a hamarosan kezdődő bajnokságban ismét a csapatot erősíti majd a korábbi évek legjobb gólvágója, Hegedűs Róbert. Az utóbbi nem egészen három év során a minajiak színeiben a megyei bajnokságban, illetve a harmadosztályban összesen 85 találatot jegyző Hegedűs az elmúlt hetekben próbajátékon volt a szlovák kupagyőztes Szparta Trnavánál, de végül nem kapott szerződést az Európa-ligában érdekelt együttestől.

(tamási)