Kelet-Ukrajna: 11 támadás, hat sebesült

2019. szeptember 14., 12:37

A péntek esti állapot szerint az elmúlt nap folyamán az Oroszországi Föderáció fegyveres alakulatai és zsoldosai 11 alkalommal nyitottak tüzet az Egyesített Erők állásaira, minek következtében hat ukrán katona szenvedett el különböző súlyosságú sérüléseket – jelentette az Egyesített Erők sajtószolgálata.

A szakadárok 82 mm-es aknavetőkből, különböző rendszerű gránátvetőkből és kézifegyverekből lőtték az ukrán katonákat Novotrojicke, Marjinka, Talakivka, Avgyijivka, Opitne, Verhnyotorecjke, Zajceve, Majorszka és Novhorodszke térségében.

Az UNIAN hírügynökség tájékoztatása szerint Olekszandr Motuzjanik ezredes, a Védelmi Minisztérium szóvivője felderítési adatok alapján közölte, a megszállók újabb területek aknásításába fogtak a Donyec-medencében a nap folyamán, köztük olyanokéba is, amelyeket csapatkivonásra jelöltek ki. Gyalogsági és harckocsi-aknákat telepítettek utak mellé, valamint mezőgazdasági hasznosítású területekre is, ami veszélyezteti a megszállt területek lakosságának életét – tette hozzá.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy szeptember 12-én halálos sebet kapott és életét vesztette Valerij Saturszjkij, a nemzeti gárda 15. Szlovjanszki Ezrede különleges rendeltetésű zászlóaljának katonája.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)