Nagyszabású katonai gyakorlatot tartanak Kárpátalján

2019. szeptember 21., 09:42

A területvédelmi egységek katonái szeptember 19. óta gyakorlatoznak a megye gyakorlóterein – jelentette a mukachevo.net.

A gyakorlat célja felkészíteni a tartalékosokat és a katonaköteleseket a helyes eljárásra a hadiállapot kihirdetése esetén. 

Bohdan Cseremiszjko ezredes megyei hadbiztos elmondta, a gyakorlat során foglalkozásokat tartanak a katonák egyéni felkészültségének és az egységszintű összeszokottság javítása céljából, lőgyakorlatokat hajtanak végre, a katonakötelesek gyakorolják a szolgálatteljesítést a megerősített ellenőrzőpontokon, valamint az ellenséges szabotázs és felderítő csoportok elleni küzdelmet stb.

Több járásban is kiképzőhelyeket alakítottak ki, így a gyakorlat résztvevői nem kerültek távol az otthonuktól. A behívott katonákat a 128-as brigád körleteiben, sátortáborokban, illetve a járási közigazgatási hivatalok által rendelkezésre bocsátott épületekben helyezték el. A résztvevők számára napi háromszori meleg étkezést biztosítanak, a gyakorlat idejére is folyósítják havi átlagbérüket, s napidíj is megilleti őket.

Fontos, hogy a gyakorlat résztvevőit nem vezénylik a megye határain túlra – írja a munkácsi portál.

(mukachevo.net/Kárpátalja)