Meddig marad tömegközlekedés nélkül több ugocsai község?

Törölt autóbuszjáratok, bosszús falusi lakosok

2020. augusztus 13., 14:17 , 1019. szám

Augusztus 3-án hiába siettek a hivatalos és nem hivatalos autóbuszmegállókra több ugocsai település lakosai, a tömegközlekedési járművek, melyekkel ügyes-bajos dolgaik elintézése végett, vásárlás céljából vagy munkahelyükre igyekezve Nagyszőlősre vagy más településre szerettek volna utazni, nem futottak be a községekbe. Sem aznap, sőt azóta egyetlen napon sem. Ugyanis egyszerűen törölték az autóbuszjáratokat. De miért?

– Töröltük a Nagyszőlős–Feketepatak, a Nagyszőlős–Komját, a Nagyszőlős–Salánk, a Nagyszőlős–Sárad és a Nagyszőlős–Csomafalva járatokat, mivel kevés volt az utaslétszám, miközben magasak a fenntartási költségek – tájékoztatott Ildika Gozdik, a Nagyszőlősi Autóbusz-közlekedési Vállalat Kft. diszpécsere. S mivel a cég igazgatója házon kívül tartózkodott, bővebb információk megszerzése végett felkerestem a Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatási Hivatalt, ahol az említett legális járatok átmeneti leállítása mellett egy másik problémájukra is felhívták a figyelmemet, nevezetesen az illegálisan üzemeltetett mikrobuszjáratok meglétére. Ugyanis Sáradra (Siroke), Felsőveresmartra (Velika Kopanya), Fakóbükkre (Bukove) naponta úgy tíz mikrobusz jár ki Nagyszőlősről, négy-öt közlekedik Nagyszőlős és Szilce között, s Tiszaújlakra is indulnak ilyen járatok. A mikrobuszok nyolcszemélyesek, de tíz meg több utast is bezsúfolnak a járművekbe. De térjünk is vissza a cikk témájához.

– A Nagyszőlősi Autóbusz-közlekedési Vállalat Kft. valóban úgy informált minket, miszerint kevés volt az utas a most törölt járatokon – közli Lődár Miklós, a járási adminisztráció településfejlesztési, építészeti és kommunális gazdasági kérdésekkel foglalkozó vezetőszakembere. – Például a Csomafalváról Csepén, Hetenyén, Feketeardón, Szászfalun és Tekeházán keresztül Nagyszőlősre tartó autóbusz reggeli járatán még 39-40 személy utazik, ám a déli járaton már csak öt-hat utas foglal helyet a járműben. Ráadásul az adott útszakasz tele van kátyúkkal, ezért nagyon sokszor elromlott az autóbusz, a javítása pedig pluszkiadásokkal járt. S a kft. tájékoztatása szerint ráfizetéses lett a járatok fenntartása. Július 28-án közölték velünk, hogy augusztus 1-jétől a karantén végéig, augusztus 31-ig átmenetileg megszüntetik azokat.

– A most szüneteltetett járatok mindegyikét az említett kft. üzemelteti, vagy van, amelyiket magánvállalkozó működteti? – érdeklődöm.

– A többségüket a kft., a Nagyszőlős–Feketepatak járatot viszont Jaroszlav Muszka magánvállalkozó, aki a Nagyszőlős–Hizsa járatot is fenntartja. Az utóbbi most is jár, ahogy szerencsére a Nagyszőlős–Csongova, a Nagyszőlős–Fertősalmás és a Nagyszőlős–Szőlősgyula járat is tovább üzemel, így az utóbbival Tekeházáról, Szászfaluból és Feketeardóból is be lehet utazni Nagyszőlősre. Augusztus 5-én pedig tartottunk egy megbeszélést a járási adminisztráción a Nagyszőlősi Járási Közúti Fuvarozók Szövetségének az elnökével, Roman Furmannal (aki Jaroszlav Muszkát is képviselte), hogy megoldjuk a kiesett járatok törléséből fakadó problémákat. Ez a helyzet ugyanis senkinek sem jó. Több falu lakossága is elégedetlen, hiszen Salánkról, Puskinóról, Tiszakeresztúrból csak a Nagyszőlős–Salánk járat autóbuszával lehet tömegközlekedési eszközön kijutni, amellett más községek lakói is felszállnak rá Tiszaújlak és Nagyszőlős között. Feketepatakról és Verbőcről csak a Feketepatak–Nagyszőlős járattal lehet beutazni a városba azoknak, akiknek nincs személygépkocsijuk, amellett Egresen, Szőlősvég­ardóban is szállnak fel utasok az autóbuszra, Csepéből, Csepébe, Hetenyéről, Hetenyére, Csomafalváról, Csomafalvára egyedül a Nagyszőlős–Csomafalva járattal lehet kiutazni, beutazni tömegközlekedési eszköz igénybevételével. De rossz ez a helyzet a kft.-nek és a nevezett vállalkozónak is, mivel jövedelemkiesésük lett, és rosszul jártak az autóbusz-vezetők is, akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek. Roman Furman ígéretet is tett rá, hogy augusztus 20–26. környékén megpróbálják újraindítani a most törölt járatokat, mert remélhetőleg akkor már több utas lesz. Közeledik a tanév, sok diák is utazni fog az autóbuszokon. S míg a meleg időszakban sok egresi, szőlősvégardói lakos és más Nagyszőlőshöz közeli falvak lakosai motorkerékpárral, illetve kerékpárral járnak be a városba, az idő rosszabbra fordulása után ők is igénybe veszik az autóbuszokat. És gondolkodnak azon is, hogy felemelik a viteldíj árát, hogy jövedelmező legyen a járatok fenntartása.

– De a reménybeli augusztus 20–26-i újraindításig is nem lehetne megoldani úgy a helyzetet, hogy legalább reggel és este, naponta kétszer ingáznának az autóbuszok a végállomások között, s így mégiscsak kijuthatnának a községekből a személygépkocsival nem rendelkező lakosok?–vetem fel.

– Ez nem olyan egyszerű – válaszol beszélgetőtársam. – A kft.-vel és a magánvállalkozóval megkötött szerződésekben ugyanis le van fektetve a járatok száma. De reméljük, augusztus 20–26. táján újraindulnak az autóbuszok…

Addig tehát sokak számára marad a meglehetősen idegőrlő stoppolás, ha ki akarnak jutni a falujukból, vagy taxit fogadnak, ami lelapítja a pénztárcákat, mert hát a magántaxisoknak vagy a taxi- vállalatoknak is be kell szerezniük az üzemanyagot, és természetesen haszonra is szert akarnak tenni. Az autóbuszjáratok átmeneti törlése nagyon megnehezíti sok falusi ember életét, ezért valóban óriási szükség van arra, hogy már augusztus 20-tól valóban ingázni kezdjenek az autóbuszok végállomásaik közt.

Lajos Mihály