Politikai menedékjogot kapott Németországban az 1+1 újságírója

2020. szeptember 18., 20:16

Olekszij Bobrovnyikov, az 1+1 tévécsatorna TSZN. Tizsdeny című műsorának újságírója, aki tudósításaiban beszámolt a Donyec-medencei „szürke zónában” folyó csempészésről és gyilkosságokról, politikai menedékjogot kapott Németországban – jelentette a detector.media.

Az újságíró elmondta, változatlanul követeli az ukrán hatóságoktól annak a gyilkosságsorozatnak a kivizsgálását, amely 2015. szeptember 2-án vette kezdetét Luhanszk megyében.

„Több évig vártam, egyre reménykedve az ukrajnai igazságszolgáltatásban. Újabb és újabb tanúvallomásokat tettem arról a gyilkosságsorozatról, amelyben érintettek az Ukrán Fegyveres Erők 92. önálló gépesített dandárjának katonái és pártfogóik az ukrán titkosszolgálatoknál” – mondta el Bobrovnyikov, aki az őt munkájával összefüggésben ért fenyegetések miatt 2017-ben kénytelen volt elhagyni Ukrajnát.

Az ügyben kihallgatta már őt tanúként az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), a legfőbb ügyészségen belül működő katonai ügyészség, az ATO haderejének ügyészsége, 2020-ban pedig az Állami Nyomozó Iroda.

(detector.media/Kárpátalja)