Az érmek mellett élményekkel is gazdagodtak a fiatalok a II. Ung-vidéki Sporttábor során

2022. július 10., 09:53 , 1116. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképző Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központjában megrendezett programon 47 fiatal vett részt. A Fókuszban a tehetség a sport terén – II. Ung-vidéki Sporttábor a hét során szerzett díjak átadásával zárult július 9-én.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány táborának célja az egészséges életmódra való nevelés, valamint hogy minél több sportágat ismertessenek és szerettessenek meg a gyermekekkel.

A hét első felében különféle labdajátékokkal ismerkedhettek a résztvevők, megtanulták többek közt a futball, a kosárlabda, a kézilabda, az asztalitenisz szabályait. A táblajátékok közül pedig a sakkot és a dámajátékot gyakorolták. A hét utolsó napjain különböző versenyeken mutathatták meg a hét során szerzett tudásukat, ügyességüket.

„Lehet, hogy nem a sport terén értük el a legjobb eredményt, de összekovácsolódott egy jó társaság, egy összetartó erő” – fogalmazott Hadar Géza, a sporttábor szakmai felelőse a tábor zárásán.

A résztvevőknek a tábor során lehetőségük volt megmérettetni magukat egyénileg és csapatjátékokban egyaránt. A csoportos foglalkozások mellett a fiatalok ügyességi játékokban és vetélkedőkön is részt vettek. A heti programot a nagydobronyi tanösvényen tett gyalogtúra és kirándulás is színesítette.

Az egyhetes program során a táborlakók rengeteg élménnyel gazdagodtak, a záróünnepség során pedig nemcsak a helyezettek, hanem minden táborozó emléklapot és érmet vehetett át a foglalkozásokon való aktív részvétel elismeréseként.

A tábort Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatta.

            TV21Ungvár/K. K.