Gazdaságtudományi vetélkedő a Rákóczi-főiskolán

2023. március 25., 08:44 , 1152. szám

Egy év kihagyás után idén ismét megszervezték az immár hagyományos gazdaságtudományi vetélkedőt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán (II. RF KMF), ahol a főiskola elsőéves számviteles hallgatói, valamint a Szakgimnázium hasonló szakirányú végzősei mérték össze tudásukat.

Az ilyen innovatív, interaktív módszereken alapuló versenyek hozzájárulnak a diákok oktatási és szabadidős tevékenységeinek hasznos eltöltéséhez, mert a vetélkedő nemcsak az elméleti tudást hivatott ellenőrizni, hanem a hallgatók kreativitását, logikus gondolkodását, talpraesettségét és rátermettségét is méri – vélik a program szervezői.

„Ez a vetélkedő az egészséges versenyszellem fenntartása mellett jó alkalom volt arra, hogy megmutassuk a szakgimnázium diákjainak, milyen ügyesen haladnak a gazdaságtudományi tanulmányaikkal, hiszen felsőoktatási intézményben tanuló diáktársaikkal kellett megmérettetniük magukat. A főiskola növendékeinek pedig egy jó mérce, ami motiválja őket” – fogalmazott Soós Katalin, a II. RF KMF Szakgimnáziumának igazgatója. „A vetélkedő legfőképpen egy híd, egy kapcsolódási pont a szakgimnázium és a főiskola között, amelynek köszönhetően sok szakgimnáziumi diák kap kedvet ahhoz, hogy később a főiskolán folytassa tanulmányait” – tette hozzá.

A gazdaságtudományi vetélkedővel a főiskola csatlakozott az Ukrán Nemzeti Bank Global Money Week elnevezésű pénzügyi tájékoztató kampányához, melynek keretében népszerűsíteni és fejleszteni kívánják a fiatalok pénzügyi tudatosságát.

„Az Ukrán Nemzeti Bank minden évben meghirdeti a Global Money Week elnevezésű programját, amelyhez már negyedik éve mi is csatlakoztunk. Azért is tartottuk ezt fontosnak, hogy diákjaink jobban bekapcsolódhassanak az ukrajnai gazdaságtudományi életbe” – emelte ki prof. dr. Bacsó Róbert, a II. RF KMF Számvitel és Auditálás Tanszékének vezetője.

A főiskola számviteles hallgatói a házon belüli versenyek mellett rendszeresen részt vesznek ukrajnai és nemzetközi megmérettetéseken is.

A hallgatók figyelemre méltó beszédkészségről, magas elméleti tudásszintről és kreatív gondolkodásról tettek tanúbizonyságot.

Az idén negyedik alkalommal megszervezett gazdaságtudományi vetélkedőn végül a Szakgimnázium végzős hallgatói diadalmaskodtak.

TV21 Ungvár/K. K.