Járművezetői vizsga: újít a Belügyminisztérium

2023. június 17., 17:09 , 1163. szám

Úgy tűnik, a Belügyminisztérium (BM) komolyan nekilátott, hogy felszámolja a korrupciót a jogosítvány megszerzése során. Mostantól fokozatosan megváltozik a járművezetői vizsga rendje.

Mit kínál a Belügyminisztérium?

A Jogosítvány kenőpénz nélkül csoport szerint Ukrajnában a valós statisztika úgy fest, hogy egy 30 fős osztályból csak 2-3 ember teszi le becsületesen, azaz önállóan a vizsgákat, a többiek „megbeszélik”. Most a hatóságok új szabályokat dolgoztak ki a leendő járművezetők számára. A napokban elindult a Belügyminisztérium kísérleti projektje, amelynek célja az átlátható vizsgázás biztosítása a BM szolgáltató központjaiban.

„Tudsz – sikeresen leteszed! Nem tudsz – nem fognak segíteni! Június 1-től indul négy megyében a Belügyminisztérium szolgáltató központjaiban a pilot projekt az átlátható vizsgák biztosítására” – írta Telegram-csatornáján a BM sajtószolgálata.

Tájékoztatásuk szerint a változások a vizsga elméleti és gyakorlati részét egyaránt érintik. A projekt első körben Lemberg, Odessza, Vinnicja és Kijev megyékre terjed ki. A minisztérium szerint a többi régióban az első tapasztalatok összesítését követően nyílik lehetőség a projekt elindítására.

Még több kamera

Ami a bevezetendő újításokat illeti:

– átalakul az előzetes regisztráció rendszere – mostantól az előnevezési „talonok” elérhetősége online ellenőrizhető, s azok offline vagy digitálisan egyaránt beszerezhetők lesznek;

– a vezetőjelölteknek több alkalmuk lesz a vizsgaeredmények megfellebbezésére a BM szolgáltató központjaiban – 30 napig lesz lehetőség a fellebbezésre a jelenlegi 3 helyett;

– a tantermekben, ahol az elméleti vizsgákat bonyolítják, ezentúl 4 videokamera és mikrofon segítségével folyik a rögzítés – nem lesznek többé „vakfoltok”.

– a gyakorlati vizsgákon a „B” kategóriás járművekben szintén lesz videorögzítés, méghozzá oly módon, hogy a vizsgáztató és a vizsgázó kéz- és lábfeje egyaránt látható legyen – az utastérben zajló beszélgetést szintén rögzítik.

Ötvenöt csomópont

Olekszandr Pohorilij, a Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központja Digitális Innovációk Megvalósítási Központjának helyettes vezetője egy korábbi sajtótájékoztatóján részletesebben is beszámolt az új szabályokról. Ezek szerint a BM 148 szolgáltató központja közül 55-ből úgynevezett csomóponti intézményt (hub) hoznak létre, ezek helyét földrajzi szempontok alapján választják meg, elsősorban a megyeközpontokban és a nagyvárosokban. Ezekben a csomópontokban kell majd letenni az elméleti vizsgát, és az autós gyakorlati vizsgára is lesz lehetőség.

A csomóponti intézményekben felszerelendő modern rögzítő berendezésekről Pohorilij elmondta: a gyakorlati vizsgát is négy kamerával fogják venni, ezekből egy-egy azt mutatja majd, hogy mi történik vizsga közben a gépkocsi előtt és mögött, két kamera pedig a vizsgázóra és a vizsgáztatóra irányul a járművön belül, ahol a hangot is rögzítik. Az remélik az újítástól, hogy sikerül kizárniuk bármilyen manipulációt a járművön belül, például azt, hogy másvalaki tegye le a vizsgát a vizsgázó személy helyett.

Fél lépés az átláthatóság felé?

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint már megtörtént a gépkocsiállomány leltározása, és a tervek szerint a járműflottát olyan autókkal frissítik, amelyek már eredendően fel vannak szerelve a megfelelő rögzítő berendezésekkel.

A június 1-jétől zajló tesztelés célja a tapasztalatszerzés és az esetleges hiányosságok kiküszöbölése – mondta el az Ukrajinszke Ragyiónak Mikola Rudik, a Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központjának vezetője.

Mint kifejtette, a kép- és hangrögzítésnek köszönhetően a járművezetők magabiztosabbnak érezhetik magukat, hiszen tudhatják, hogy megfellebbezhetik a vizsgáztató döntését, ha nem értenek egyet azzal. A fellebbezésre 30 nap áll majd a rendelkezésükre. A fellebbezési eljárás a BM regionális szolgáltató központjainak közreműködésével zajlik majd.

„Vannak olyan illetékes bizottságok, amelyek vizsgáztatóinktól függetlenül megvizsgálják ezeket a kérdéseket, és testületi döntést hoznak a jelölt által megfellebbezett eseményről” – mondta el Rudik.

Szvjatoszlav Litinszkij, a Jogosítvány kenőpénz nélkül csoport tagja mindezt az átláthatóság felé tett fél lépésnek nevezte. Úgy véli, hogy a vizsgákról készült videókat széles körben hozzáférhetővé kellene tenni. Szerinte ugyanis ezek a felvételek csak igénylésre, a vizsgázó panaszára, illetve a BM-központok számára lesznek elérhetők monito­ring céljából.

„Itt pedig két érdekelt fél van. Ezért a teljes lépés az, hogy ezek a videók nyilvánosan hozzáférhetőek legyenek. Hogy a „becsületes” (autós) iskolák is hozzáférjenek a videókhoz” – hangsúlyozta a Szuszpilnének adott kommentárjában az aktivista.

Litinszkij szerint a helyzeten, ami a kenőpénzt illeti, csak szisztematikus intézkedésekkel lehet változtatni, mert a rendszer már évek óta úgy működik, hogy könnyebb legyen kenőpénzt adni, mint önállóan letenni a vizsgát.

(pszv/korrespondent.net/suspilne.media)