Jóslás tenyérből, cigánykártyából

2009. november 27., 09:00 , 463. szám

"Éva asszony újra fogad!" – ezzel a címmel jelent meg egy hirdetés a Beregszász című városi lapban, amelyből megtudhatjuk, hogy Éva asszony kártya- és tenyérjóslást, rontáslevételt, különböző sebek gyógyítását, kudarcok, sikertelenségek orvoslását vállalja mindössze néhány perc alatt, alkalmanként 20 hrivnyáért.

Bejelentkeztem hát, és még aznap fogadott beregszászi lakásában a nyugdíjas korú hölgy. Előbb válaszolt a kérdéseimre, majd jósolt nekem tenyérből, cigánykártyából és végül levette rólam a rontást.

– Jóslással foglalkozik – hogyan lehet ezt megtanulni?

– Vagy húsz évvel ezelőtt súlyos beteg voltam, majdnem belehaltam a betegségembe és álom által jött ez a képességem. Soha korábban nem foglalkoztam kártyával, meg ilyen dolgokkal, eszemben sem volt. Fél évig feküdtem a kórházban súlyos betegen, majd amikor meggyógyultam magamtól, egyedül kezdtem kártyát vetni, és minden sorban bejött. Kézből meg tudtam mondani, hogy kinek milyen a planétája.

Különben Ungváron születtem, csak Beregszászra jöttem férjhez és itt is ragadtam. Meghalt a férjem, egyedül élek. Van egy kislányom és két unokám. Korábban a kereskedelemben dolgoztam, most már nyugdíjas vagyok.

– Az elején nem olvasott szakirodalmat a jóslással kapcsolatban?

– Soha, ez könyvből nem olvasható. Minden embernek más a tenyere, ebből olvasni egy adottság, amit megtanulni nem lehet. Például ha bejön valaki jósoltatni, én nem hagyom, hogy nekem elmagyarázza a problémáit. Én mondom meg neki, hogy mi a problémája, és akkor ő utólag az általam elmondottakat azonosítja az otthoni dolgaival, és úgy is van, ahogy mondom. Meg tudom állapítani, hogy meddig él, milyen a szerencséje, mi nem sikerül, van-e rajta rontás, mindent az égvilágon. Kártyából többet lehet beszélni, de a két tenyérben meglévő életvonal is elárul bizonyos dolgokat.

Sokan jönnek hozzám. Akik látják, hogy minden bejön, amit mondok, azok visszajárnak. Nyáron naponta hárman is megkeresnek, ilyenkor a rossz idő miatt kevesebben, de nem panaszkodhatok. Konkrét rossz dolgokat én nem mondok, például, hogy holnap meghal, ilyen esetben előkészítem lelkileg az illetőt, rábeszélem, hogy rendezze el az elintézetlen dolgait. A konkrét rossz jóslat felesleges stresszt okoz.

– Volt a családjában, aki jóslással foglalkozott?

– A apai nagymamám is jóslással foglalkozott, de én soha nem láttam őt. A nagyszüleim Csehszlovákiában laktak, mi meg Ungváron, így én soha nem találkoztam vele, csak az édesapám mesélte, hogy ő is foglalkozott ilyesmivel. Lehetséges, hogy öröklődik ez a képesség.

– Saját magának is jósol?

– Azt nem lehet, ez kizárt dolog. A saját gyerekemnek és unokáimnak is látom előre a jövőjét, de nem mondom el nekik. Örülök nekik. Még soha senki nem jött vissza, aki azt mondta volna, hogy nem sikerült.

– Hogyan kerül ránk a rontás?

– Vannak, akik foglalkoznak a fekete és a fehér mágiával. De ők, ha valamit nem jól csinálnak, az visszajön rajtuk és ők járnak pórul. Azt szeretném még mondani, hogy az, aki fekete mágiával foglalkozik, nagyon bűnös ember, mert másnak rosszat akar. Mi joga van valamit csinálni a Jóisten teremtette másik emberrel? Általában az ilyen bűnös emberekre a Jóisten visszafordítja, amit másokkal akarnak tenni, erre tudok mondani példát is.

Az ember, ha érzi, hogy valami soha nem sikerül neki, az általában a rontás miatt van. Sokszor fiatal lányokat vagy fiúkat megrontanak, hogy ne menjenek férjhez, ne nősüljenek meg. Ezt a rontást le kell venni.

Badó Zsolt

Éva asszony e sorok írójának is jósolt.

Tenyérből kiolvasott jövőm: – Valaki beteg a családjában és a rokonságban is. Kórházban is feküdt. A planétája a Vénusz, ez a szerelem, a boldogság és a gazdagság planétája, amely segíteni fogja önt, amíg élni fog. Kellett, hogy kapjon valami örökséget, házat vagy pénzt, ha ez még nem jött be, akkor negyvenéves koráig biztosan kell, hogy örököljön, nagyon nagy örökségről van szó. 85 évet fog élni, valaki a családjából ugyancsak ilyen sokáig élt. Betegsége nem lesz. Negyvenéves korában fog megnősülni, a felesége rendes falusi lány lesz, nem is lány, hanem asszony. Két ikerfia lesz. Gazdag lesz, egy üzletbe kezd majd, ami be fog jönni. Jövő év februárjában útja lesz, ami nagyon jó sikerül. Sok meglepetés vár önre, ami mind kellemes lesz, nagyon is. Volt egy kisebb műtétje. Kicsit a gyomra fáj, vitaminhiánya is van, fogyasszon sok citromot és almát.

Az eredeti cigánykártya által megjósolt jövőm: – Ön nagyon bosszús valamiért. Sok az ellensége. Kapni fog egy kis ajándékot. Valaki leskelődik maga után. A munkában jó lesz minden, öröm, boldogság és szerencse várható, ami lelkileg fel fogja dobni önt. Amit elgondol, teljesülni fog, de egy kicsit később. Egy özvegyasszony vágyakozik segíteni önnek, és fog is segíteni, pénzt fog adni. Valakije meghalt, akitől örökölt. Hamarosan vendége lesz, akinek örülni fog. Otthon valami elveszett a családban, de az a veszteség visszajön. Nagy pénzt fizetett ki, ami miatt sokat bosszankodik. A hűséggel maradt és vár valami üzenetet. Semmi rosszat nem látok.

Végül Éva asszonytól megtudtam, hogy én is meg vagyok rontva, emiatt állítólag gondjaim vannak a nőkkel. Majd gyertyával a kezében mögém állt, miközben én feszülten néztem egy szentképet. Varázsigéket mormolt alig hallhatóan, és szenteltvizet locsolt rám. Így vette le rólam a rontást...

A jóslás közben elmondtam, hogy hány éves vagyok, hogy nem vagyok nős, és hogy nem műtöttek eddig. Gondolom, semmi egyebet nem tudhatott rólam Éva asszony, hisz először most találkoztunk. Nem mondom, hogy hinni kell a jósoknak, de nézzük csak, mi igaz abból amit mondott:

Az általánosságokon túl valóban feküdtem kórházban két évvel ezelőtt emésztőrendszeri problémák miatt. Nagyon nagy örökségre biztosan nem számíthatok, de valóban meghalt nemrég egy közeli hozzátartozóm, aki valóban 87 évig élt. És valóban a napokban vásároltam egy számomra drága eszközt, amit viszont egyelőre nem használhatok, s emiatt sokat bosszankodom.

Viszont nem műtöttek eddig soha, a műtétre való utalás nem talált. A többit meg majd meglátjuk. Vagy úgy lesz, ahogy Éva asszony mondja, vagy nem...