Ezer hrivnya Zelenszkijtől

2024. október 26., 08:45

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a kormányt, hogy december 1-jétől vezessenek be új programot, amely minden ukrán számára ezer hrivnya összegű segélyt irányoz elő – írta az Ukrajinszka Pravda az államfő bejelentésére hivatkozva október 25-én, pénteken este.

„Államunk minden szintjén folytatni kell az előkészületeket a következő hónapokra. Fűtési idény. Tél. Az energiaszektorban sok a munka a létesítmények védelmével, a rendszer stabilitásával. Készülnek a régiók, készülnek a közösségek, készülnek a katonák. Az ilyen rendszerszintű dolgokon kívül vannak olyan döntések, amelyek közvetlenül az emberek támogatására hozhatók meg.

Megbíztam a kormányt, hogy december 1-jétől vezessen be egy új programot, amely Ukrajnában minden család számára érzékelhető lesz. Van támogatás minden emberünknek: felnőtteknek, gyerekeknek, valamennyi családnak Ukrajnában. Ezer hrivnya fejenként – egy család esetében ez több ezer hrivnya lesz, és a pénzt ukrán árukra és szolgáltatásokra lehet fordítani, többek közt a rezsire, az áramra. Az Ukrzaliznicja jegyeire. Ukrán gyógyszerekre. Arra is utasítást adtam, hogy ezt a pénzt ukrán könyvekre és kulturális szolgáltatásokra lehessen fordítani. A katonáknak lehet adományozni: önkénteseknek, drónokra” – idézi a portál az elnöknek a Facebook közösségi oldalon megjelent videoüzenetét.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)