Számítástechnikai osztálytermeket adott át a magyar oktatási miniszter

Pokorni Zoltán Kárpátalján

2001. június 29., 02:00 , 24. szám
Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, Pokorni Zoltán magyar oktatási miniszter és Dr. Soós Kálmán rektor a beregszászi főiskolán

Pokorni Zoltán oktatási miniszter az elmúlt héten a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség meghívására egy­­napos látogatást tett vidékünkön, amelynek során Kárpátalja legnagyobb magyar ajkú községének, Nagydob­rony­nak a középiskolájában és református líceumában egy-egy számítástechnikai osztálytermet adott át. A közvetlen internetes hozzáférést biztosító iskolai számítógépes rendszereket a Sulinet-Iris program részeként anyaországi támogatásból szerelték fel a legkorszerűbb számítógépekkel és rádiómodemekkel.

Az avatóünnepségen az oktatási tárca vezetője annak a reményének adott hangot, hogy a státustörvény még hatékonyabb támogatást tesz majd lehetővé a határon túli magyar oktatás számára is. Egyúttal elismerését fejezte ki a kárpátaljai magyar iskolák pedagógusainak, hogy szakmailag megszerveződtek, és a nehéz körülmények ellenére továbbviszik az anyanyelvű oktatás ügyét.

Pokorni Zoltán késő délután Beregszászon látogatást tett a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán, majd részt vett az intézet diplomakiosztó ünnepségén.

Varga Béla