Létszámcsökkentés az ügyészségen

2014. május 6., 13:22

Változások várhatók a Kárpátaljai Megyei Ügyészségnél – erről Oleh Szidorcsuk megyei ügyész beszélt ma Ungváron a hivatala első negyedévi munkáját értékelő sajtótájékoztatóján.

Mint kifejtette, módosul az ügyészség struktúrája és a tervek szerint a személyi állományt is „optimalizálják”. Csak azok maradhatnak meg tisztségükben, akik lelkiismeretesen teljesítik kötelezettségeiket – idézi Szidorcsukot a tájékoztatóról beszámoló Karpatszkij Objektiv hetilap internetes változata.

A megyei ügyész közölte: rövid időn belül máris megváltak mintegy tíz munkatársuktól, s összesen megközelítőleg negyven fő elbocsátását tervezik. A mukachevo.net portál emlékeztet, hogy Kárpátalján az ügyészségnek kb. 430 munkatársa van.

A várható kinevezésekről szólva Oleh Szidorcsuk azt mondta, hogy zömében az ügyészség helyi kádereivel kívánják betölteni a megüresedett tisztségeket, miután a megyében rendelkezésre áll az ehhez szükséges potenciál. Jelenleg Munkácson és a Rahói járásban betöltetlen az ügyészi tisztség – emlékeztet a Karpatszkij Objektiv.

(karpatskijobjektiv.com/mukachevo.net/Kárpátalja)