Károkat okozott az éjszakai vihar

2014. május 12., 16:50

Fákat csavart ki, áramszünetet okozott és gépkocsikat tört össze a viharos erejű szél megyeszerte.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának tájékoztatása szerint vasárnap a késő esti órákban a viharos erejű szél és zápor miatt kidőlt fa zuhant az úttestre az ungvári körgyűrűn. A fa felfűrészeléséhez és eltávolításához riasztották a DSZNSZ megyei főosztálya különleges rendeltetésű mentőalakulatának baleseti mentőszakaszát.

Hasonló riasztás érkezett vasárnapról hétfőre virradóra a munkácsi járási Dávidházára (Davidkove) vezető útról. Reggel felé a szolyvai Munkácsi utcáról jelentették, hogy lakóházra dőlt a szél által kidöntött hatalmas fa. Eltávolításába bevonták a helyi DPRCS-9 tűzoltó- és mentőalakulatot, akiknek hat köbméter fát kellett felfűrészelniük.

Ezen kívül május 12-én, a reggel hétórai állapotok szerint 10 településen teljesen, további tizenheten pedig részlegesen szünetelt az áramellátás az ungvári, szolyvai, beregszászi és munkácsi járásokban. A villamosenergia-szolgáltató kárelhárító brigádjai folyamatosan végzik a vihar okozta hibák javítását – olvasható a DSZNSZ kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.

(zk.mns.gov.ua/Kárpátalja)