Vízbe szórták az aszfaltot a Técsői járásban az útmunkások

2014. május 23., 15:49

A járási állami adminisztrációnál a helyi közútfenntartó vállalat vezetőjének elbocsátását fontolgatják a gondatlanság miatt – írja a Zakarpattya Online.

Korábban a sajtó arról számolt be, hogy a Técsői járásban a helyi hatalom a vállalkozókkal, a tanácselnökökkel és a nyilvánossággal folytatott tárgyalások nyomán hozzálátott a járás útjainak kijavításához. A felek abban állapodtak meg, hogy a javítási munkálatok összköltségének 20 százalékát kitevő bitumen árát a helyi közösségek teremtik elő, míg az egyéb kiadásokat a megye fedezi.

Miután mindkét fél teljesítette a vállalásait, a távoli hegyi faluban, Királymezőn (Uszty-Csorna) megkezdődhettek a munkálatok. Ily módon az országban kialakult súlyos helyzet ellenére a megyében elsőként itt láttak hozzá az utak rendbetételéhez.

Tekintve, hogy az útkérdés egyike a legfontosabbaknak a térségben, a járási állami adminisztráció vezetői felkeresték a munkálatok helyszínét, hogy meggyőződjenek a javítás menetéről. Amikor azokban a helyszínre érkeztek, azt kellett tapasztalniuk a hivatalnokoknak, hogy miután előzőleg zuhogott az eső, az útmunkások – figyelmen kívül hagyva a javítás technológiai előírásait – az aszfaltot egyenesen a pocsolyákba öntötték. Hiányoztak az útjavításra figyelmeztető útjelző táblák is, így az arra közlekedő járművek, köztük a súlyos, fát szállító vontatók, egyenesen a frissen lefektetett aszfalton közlekedtek, jelentős károkat okozva abban. Az útjavítók azzal mentegetőztek, hogy a forró aszfaltot mielőbb fel kellett használni.

A Técsői Járási Állami Adminisztráció sajtószolgálata az esetről beszámolva azt írja, a gondatlan vállalatvezető leváltásán kívül azt is fontolgatják, hogy az útjavítási munkálatokat egy másik alvállalkozóval együttműködésben folytassák.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)