Kárpátalja elutasította a szélsőségeseket

2014. október 29., 18:37

A Novini Zakarpattya portál szerint depressziósak lettek a radikális Szvoboda párt kárpátaljai szervezetének tagjai, miután megsemmisítő vereséget szenvedtek a parlamenti választásokon.

A portál azt írja, a párt teljesítménye nem meglepő, hiszen az éjszakai fáklyás felvonulásokon kívül alig tettek egyebet Kárpátalján, ami viszont nemhogy hozzáadott volna, inkább elvett a támogatottságukból a kárpátaljaiak körében. A Novini Zakarpattya emlékeztet, hogy megyénkben a Szvoboda 14 579 szavazatával (3,51%) a hetedik helyen végzett a választásokon, ami még az országos mutatótól is elmarad (4,72%). „A Szvoboda veresége vidékünkön azt mutatja, hogy a kárpátaljaiak ellenzik a radikalizmust és a színházi bohózatot, amelyek a valóságban semmin nem változtatnak” – vonja le a következtetést a portál.

A Novini Zakarpattyánál egyúttal arra is felhívják a figyelmet, hogy a Szvoboda ideológiai ellenfelei, a kommunisták még rosszabbul szerepeltek, mindössze 5 427 szavazatot (1,30%) kaptak Kárpátalján. Országosan Lenin eszméinek követői a voksok 3,86 százalékát szerezték meg. Mint látható, sem a jobboldali, sem a baloldali radikálisok nem jutottak be a parlamentbe.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)