11 ukrán katona sérül meg az elmúlt 24 órában

2015. július 16., 18:35

Az ukrán hadsereg szóvivője szerint az elmúlt 24 órában 11 ukrán katona sérült meg Kelet-Ukrajnában. Halálos sebesültekről nem érkezett jelentés.

Az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálatának Facebook-bejegyzése szerint egyre rosszabb a helyzet Kelet-Ukrajnában. Az elmúlt egy napban 90 alkalommal nyitottak tüzet az oroszbarát szeparatisták az ukrán állásokra és civil területekre.

A sajtószolgálat bejegyzése elmondja, hogy az orosz katonákból és helyi oroszbarát fegyveresekből álló csapatok 152 mm-es tüzérségi rendszerrel előre megfontoltan lőtték az ukrán csapatok tartózkodási helyeit és a közelükben lévő civil területeket, köztük a Donyeck régióban található Artemivszk településhez közeli Kodemát. A támadásnak civil sebesültjei vannak.

A sajtószolgálat információi szerint a szeparatisták hét alkalommal 152 és 122 mm-es tüzérségi lövegekkel, 31 alkalommal 120 mm-es mortárokkal, 9 alkalommal tankokkal tüzeltek.

A beszámoló szerint kijevi idő szerint július 16-án reggel hat órakor a terroristák kézifegyverekkel tüzeltek az ATO-ban tartózkodó ukrán erőkre.

(UkraineToday.tv/Sz.R.)