Timosenko megfenyegette a koalíciót

2015. szeptember 14., 14:18

Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt vezetője ragaszkodik hozzá, hogy újratárgyalják a gáz és a közüzemi szolgáltatások tarifáit, valamint a bérek és nyugdíjak indexációját – jelentette a parlamenti egyeztető tanács hétfői üléséről beszámolva az Ukrajinszka Pravda.

„A bérek és nyugdíjak semmiféle indexációjára nem kerül sor jelenleg az ukrán törvényekkel összhangban. A jogszabályok értelmében 73 százalékkal kell növelni a nyugdíjakat és a béreket. Ez az az értelmetlen infláció, amelyet az abszolút szakmaiatlan politika hanyagolt el” – közölte.

A szociális normatívák meghirdetett 10-13 százalékos emelését Timosenko a választásokkal hozza összefüggésbe, szerinte ezért dobják a választók elé ezt a „pénzügyi csontot”.

A politikus közölte: pártjának frakciója ragaszkodni a fog a 73 százalékos indexációhoz. A frakció ragaszkodni fog ahhoz is, hogy a törvényhozás keddi ülésén az első napirendi pontok között hallgassák meg a parlament eseti bizottságának beszámolóját a tarifákról, és tárgyalják a 2935. számú törvénytervezetet a gáz díjszabásának csökkentéséről.

A Haza párt vezetője ezen kívül követelte a Legfőbb Ügyészségtől, hogy azonnal kezdje meg a pártnak a földgáz és a közüzemi szolgáltatások díjainak eltorzításában vétkes politikusokra vonatkozó feljelentésének vizsgálatát, és büntesse meg a vétkeseket:

„Amennyiben ez nem történik meg, hivatalosan bejelentem, hogy a Haza párt egyetlen törvényt sem szavaz meg a szociális szabványok emelésén kívül mindaddig, amíg nem csökkentik a tarifákat a helyesen elfogadott törvények és korrupcióellenes vizsgálatok alapján” – jelentette ki Timosenko

(pravda.com.ua/Kárpátalja)