Mezőváriba is eljut az óvodások kiállítása

2015. október 5., 09:42

Péntek délután nyílt meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ aulájában a vásárhelyi és a mezővári ovisok közös kiállítása. A tárlat következő állomása mi is lehetne más, mint a kárpátaljai testvértelepülés?

A vásárhelyi óvónőktől származik az ötlet, hogy miért ne lehetne a két város óvodásainak közös kiállítása. És tényleg: miért is ne?

A felhívás nagyon egyszerű volt: mindenki örökítse meg, milyen a saját ovija. Mezőváriból 15 rajzocska érkezett. Szívszaggató, de ezek a képek egy sokkal sivárabb, szegényesebb környezetet jelenítenek meg, mint a vásárhelyi gyerekek rajzai. Csupa-csupa realista alkotás…

Ami az egyik oldalról nézve nagyon szomorú. A másik oldalról nézve viszont örömteli: hiszen a helyi gyerekek színpompás óvodákat jelenítettek meg. Reméljük, hogy hamarosan kárpátaljai társaik is hasonló művekkel örvendeztetnek meg minket.

Összesen 50 munkát állítottak ki BFMK aulájában, ezek közül jó néhányat a tervek szerint Mezőváriba is eljuttatnak, és tárlat formájában bemutatják. Az elképzelés szerint már az új óvodában – fejezte ki reményeit Vágó János önkormányzati képviselő, aki megnyitotta a kiállítást.

Bozókiné Szabó Ildikó, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosári Tagóvoda Szabadság téri telephelyének szakmai vezetője elmondta, hogy a kicsik hihetetlenül empatikusan, érzékenyen reagáltak a kezdeményezésre.

(promenad.hu/VV)