Négy megyében rendeltek el forgalomkorlátozást a hó miatt

2016. január 18., 15:16

Mikolajiv megyében az időjárási viszonyok miatt a megyei állami adminisztráció január 18-át és 19-ét szünnappá nyilvánította, további három megyében forgalomkorlátozást vezettek be – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Mikolajiv megye mellett Kirovohrad, Odessza és Dnyipropetrovszk megyékben vált szükségessé a forgalom korlátozása. Emellett a hétfő reggeli összesítés alapján országszerte 138 településen szünetelt az áramszolgáltatás az időjárás miatt.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában Dnyipropetrovszk, Kirovohrad, Mikolajiv, Odessza, Poltava és Harkiv megyékben havazott. Valamennyi említett megyében -3 – -12 fok hideget mértek.

A hótakaró vastagsága Mikolajiv és Odessza megyékben közel 30 centiméter, a többi régióban mintegy 15 cm. Herszon megyéből esőt jelentettek és mínusz 1 fokot mértek.

Az Ukravtodor tájékoztatása szerint az országos jelentőségű utak négy megye kivételével mindenütt járhatók. Mikolajiv és Odessza megyékben tilos a gépjárművek közlekedése a közutakon. Kirovohrad megyében a teherautók és a tömegközlekedési eszközök közlekedését tiltották meg a megye közútjain, Dnyipropetrovszk megyében minden járműtípus közlekedését betiltották az országos jelentőségű utakon.

Január 18-án Odessza, Mikolajiv, Kirovohrad, Cserkaszi, Poltava, Harkiv és Szumi megyék területén további intenzív havazásra, hóviharokra, hótorlaszok képződésére számítanak 17-22 m/sec, helyenként 25 m/sec erősségű szél mellett.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)